DPAP.ro Presents

Stilou versus pix – arta de a scrie

Cu toții trăim într-o lume a tehnologiei, unde scrisul pe hârtie nu mai este o necesitate. Dar tocmai din acest motiv, îl putem transforma într-o plăcere, cu ajutorul unui stilou.

Încă de la apariția sa, primul stilou, brevetat de românul Petrache Poenaru, a contribuit la dezvoltarea societății. Deși se poate crede că în prezent stilourile sunt o opțiune mai puțin populară, ele rămân o marcă a personalității, un accesoriu modern, un simbol al statutului sau un obiect de colecție.

Stilourile cu peniță, spre deosebire de pixuri, au capacitatea de a aluneca mult mai ușor pe pagină. Alege să folosești stiloul dacă vrei să ai un scris mai lin și mai caligrafic, prin fluiditate și literele ordonate.

stilou

În plus, stilourile pot oferi un text mai personalizat. Atunci când scriem cu pixul, unghiul de scriere rămâne același, la fel și cantitatea de cerneală imprimată pe hârtie. În momentul în care scriem cu un stilou, putem modifica nu doar unghiul din care scriem,  ci și cantitatea de cerneală difuzată pe coală, în funcție de presiunea pe care o aplicăm pe peniță.

Tipuri de stilou

Exista patru tipuri principale de alimentare cu cerneală:

  • stilou cu rezerve
  • stilou cu convertor
  • stilou cu rezervor
  • stilou cu pipeta

Atunci când alegi un stilou, este important sa ții cont și de dimensiunea și greutatea acestuia. Un bărbat va alege un model mai robust, iar o femeie, un model mai subțire. Stilourile de lux vor fi mai grele, datorită materialelor mai grele și mai prețioase din care este realizat.

stilou

Stilou vs. Pix

  • Deși stilourile sunt mai scumpe decât pixurile, pe termen lung, ele sunt mai eficiente și pentru buget. Mai ales dacă pui accent pe raportul calitate-preț.
  • Stiloul scrie mai frumos. În schimb, mina subțire a pixului duce la o scădere a calității scrisului.
  • Stiloul poate fi reumplut cu cerneală, în timp ce pixul, odată epuizată mina, necesită înlocuire.
  • Cerneala se poate șterge cu ajutorul creionului corector (Pic)
  • Există și tipuri de stilouri special concepute pentru stângaci.

Numeroasele opțiuni disponibile evidențiază diversitatea caracteristică acestui instrument de scris, dar și atenția și creativitatea investite în crearea stilourilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *