DPAP.ro Presents

Ghid de curatare a imprimantelor

Tinant cont de contextul actual al pandemiei SAR-CoV-2, cunoscut si sub numele de Coronavirus, venim cu urmatoarele instructiuni cu privire la modul de curatare eficienta a imprimantelor si multifunctionalelor in timp ce mentineti un mediu de lucru sanatos

Ghid de curatare

Urmatoarele instructiuni se aplica suprafetelor dispozitivelor multifunctionale, imprimantelor si preselor (ex. afisaje, butoane, ecrane de afisare, ecrane tactive, manere de acces, etc.)

1. Purtati manusi de unica folosinta din latex sau nitril atunci cand curatati si dezinfectati suprafetele.

2. Opriti dispozitivul, deconectati curentul alternativ si deconectati dispozitivul de la priza inainte de curatare. Nu curatati un produs cat timp este pornit si conectat, deoaarce poate provoca electrificare

3. Umeziti o laveta curata si moale, fara scame, din bumbac, cu un ameste de 70% alcool izopropilic si 30% apa (cunoscut si sub denumirea de alcoo de frecare). Nu utilizati materiale fibroase, cum ar fi prosoape de hartie. Carpa trebuie sa fie umeda, fara lichid liber, pentru a se asigura ca nu se scurge.

4. Nu pulverizati lichide direct pe dispozitiv.

5. Stergeti usor cu laveta umezita pe suprafetele de curatat. Aveti grija sa prevenit patrunderea umezelii in interiorul produsului sau intre golurile din jurul panoului de control sau al butoanelor. Dezinfectantul care intra in produs poate duce la deteriorari sau defectiuni considerabile din cauza coroziunii.

6. Cand curatati un ecran sau un panou de control, stergeti cu atentie intr-o directie deplasandu-va din partea de sus a afisajului in partea de jos. Nu frecati puternic panoul de control, deoarce poate fi usor zgariat sau fisurat.

7. Asigurati-va ca suprafetele s-au uscat complet la aer inainte de a porni dispozitivul dupa curatare. Nu trebuie sa fie vizibila umezeala pe suprafata produslui inainte ca acesta sa fie repornit.

8. Aruncati manusile dupa fiecare curatare. Curati mainile imediat dupa indepartarea manusilor.

Instructiuni pentru manipularea in siguranta

Este important sa se manipuleze alcoolul izopropilic intr-un mod sigur.

1. Evita contactul cu pielrea, ochii sau imbracamintea

2. A se pastra departe de caldura si surse de aprindere

3. A se utiliza cu ventilare adecvata

4. A se pastra intr-un loc racoros, bine ventilat. Pastrati recipientul bine inchis

5. In caz de contact cu alcoolul izopropilic, spalati bbine pielrea cu apa si sapun.

Alte precautii

1. Utilizarea unor niveluri ridicate de alcoo poate duce la denivelari de culoare, decolorare, fisuri la suprafata sau estompari. Asigurati-va ca urmati precautile de mai sus si incercati mai intai curatarea intr-o zona discreta.

2. Folositi metodele de curatare aprobate si documentate in manualele de instructionu pentru componentele care fac parte din intretinerea regulata a sistemului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *