DPAP.ro Presents

Distrugatorul de documente pentru protectia confidentialitatii!

Distrugatorul de documente poate fi un aparat foarte folositor in cadrul unei birou, care, printre aparatele de mari dimensiuni este adesea trecut cu vederea.

Alegerea potrivita a unui distrugator de documente face diferenta dintre un instrument ce poate fi folosit cu succes si o investitie inutila. Pentru a face aceasta alegere corect, trebuie luate in considerare cateva aspecte ce definesc un distrugator de documente potrivit pentru mediul profesional.

 Puterea acestuia

Distrugatoarele de documente sunt impartite in cadrul a sase niveluri, fiecare dintre acestea caracterizant pragul pe care aparatul il poate atinge in ceea ce priveste raportul dintre cantitatea de documente pe care o poate marunti si perioada de timp necesara pentru efectuarea acestei sarcini. Iar, puterea acestuia, mai mare, nu are doar avantaje pe termen scurt, in ceea ce priveste cantitatea de documente distruse, dar pe termen lung va fi mai putin afectat, datorita gradului mai scazut de dificultate cu care acesta se confrunta.

Asadar, exemple de distrugatoare de documente care pot exemplifica cel mai bine nivelul sase, adica o putere mare de distrugere a hartiilor nedorite, sunt:

  Zgomotul

Deoarece distrugerea documentelor reprezinta, in sine, o actiune ce ar trebui sa atraga cat mai putina atentie, alegerea unui aparat care, in timpul utilizarii este foarte silentios, permite folosirea acestuia fara aparitia de intrebari inutile asupra caracterului documentelor. De asemenea, deoarece persoanele din jur au nevoie de liniste pentru a se putea concentra, zgomotul produs de acest aparat ii poate incurca in realizarea propriilor sarcini. Lucru ce trebuie evitat dinainte de achizitionarea aparatului, prin a nu neglija acest aspect care poate fi la fel de important ca cel mentionat anterior.

 Dimensiunea

Spatiul dedicat unui angajat este destul de mic, iar avand in vedere limitele clare ale acestuia, un distrugator de documente trebuie sa aiba dimensiuni cat mai mici, in conditiile in care acesta va reusi in continuare sa permita introducerea cantitatii dorite de hartie. Asadar, chiar si in acest caz, este nevoie de un echilibru: un aparat care nu ocupa foarte mult loc in cadrul unui birou, din cauza unui design nepotrivit, dar care sa permita distrugerea cu usurinta a formatului celui mai comun de documente, cele A4.

Distrugatorul de documente este o modalitate de a elimina nu doar posibilele documente cu caracter personal, sau profesional, care trebuie sa fie distruse dupa terminarea unui proiect; dar si pe cele inutile. In acest mod, o companie nu va arunca hartia, ci va putea recicla o cantitate considerabila din cea care in mod normal ar fi fost aruncata, fara posibilitatea de a fi refolosita.

Iar, avand in vedere cantitatea uriasa de hartie irosita in cadrul fiecarei companii, aceasta modalitate de a da inapoi, de a face ca anumite cantitati de hartie sa reintre in circuitul ce transforma resturile in foi albe, perfecte pentru a fi refolosite, poate echilibra balanta naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *