DPAP.ro Presents

Despre ecuson, cea mai populară formă de identificare

Poate părea un obiect banal, dar un ecuson este o formă de identificare extrem de populară în toată lumea. Un ecuson este de fapt o formă de legitimare, utilă la locul de muncă, la conferințe, în școli sau în instituții publice.

ecuson

Accesoriu pentru socializare

Dacă acordăm puțină atenție acestui produs, vom observa că ecusoanele se întâlnesc în aproape orice domeniu și industrie, de la industria hotelieră, la restaurante, conferințe, evenimente, întâlniri. Ecusoanele mai sunt folosite și ca legitimații de acces, pentru vizitatori, consultanți sau personal.

Ecusonul este ideal mai ales în activitățile care implică interacțiunea directă cu publicul. De multe ori, la anumite evenimente numărul participanților este mare, iar aceștia nu se cunosc intre ei.

Este recomandată utilizarea unui ecuson în cadrul întâlnirilor de afaceri sau ca o etichetă elegantă pentru prezentare.

Tipuri de ecuson

Ecusoanele sunt plăcuțe pentru afișarea datelor despre persoanele ce le poartă, cum ar fi numele și prenumele, profesia, funcția sau numele companiei.  Pentru vizibilitatea datelor de pe ecuson, este recomandat ca numele și celelalte date de identitate să fie tipărite sau scrise clar, cu majuscule.

Un ecuson poate fi realizat din diverse materiale, de la hârtie și carton plastifiate și până la plastic sau metal.

Cel mai întrebuințat tip de ecuson este cel din plastic, practic și ușor de realizat, la prețuri accesibile. Ecusoanele din plastic sunt ideale pentru identificarea angajaților, fiind și mult mai rezistente în  timp.

Ecusoanele pot fi verticale sau orizontale, cu sisteme de prindere diverse, de la șnur textil sau lanț metalic, la clips din plastic/metal sau ac de prindere. Șnururile sau lănțișoarele pentru ecuson sunt o alternativă practică – uneori, este mai ușor să porți ecusonul la gât decât sa folosești alte sisteme de prindere. Alege tipul de ecuson cel mai potrivit nevoilor tale. 

ecuson

Orice event planner îți poate confirma: ecusoanele sunt unul din lucrurile esențiale pentru organizarea eficientă a unui eveniment. Este foarte important pentru succesul oricărei activități ca participanții să se poată identifica, și comunica mai bine, dar și să poată fii cunoscuți cu ușurință de către organizatori.

Ecusoanele trebuie să inspire profesionalism, să fie lizibile și să prezinte clar elementele de identitate. Ele pot fi simple, destinate doar identificării sau cu elemente grafice care să inspire profesionalism, încredere și dorința purtătorului de a-l ajuta pe client.

Indiferent de modelul sau materialul ales, un ecuson va fi întotdeauna un mijloc de comunicare și cunoaștere eficient, util în extrem de multe situații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *