DPAP.ro Presents

Beneficiile unui team-building

In cadrul unei companii, de cele mai multe ori se nasc competitii sau rivalitati intre angajati. Acestea totusi, afecteaza productivitatea, divizand membrii companiei in entitati individuale care incearca sa isi croiasca drumul spre succes.

In incercarea de a rezolva aceste divergente, companiile pot veni cu ideea organizarii unui team building, care are o serie de efecte pozitive.

 

  Cunoastere si acceptare

 

Desi angajatii unei companii petrec zeci de ore pe saptamana impreuna, in realitate acestia nu se cunosc deloc. Problema acestei lipse de apropiere apare din prisma faptului ca un individ judeca rezultatele unui coleg doar dupa aparente, neapreciindu-i munca la adevarata sa valoare. Un team building poate ajuta angajatii sa cunoasca calitatile si punctele slabe ale celor din jur, stiind astfel cum, in cadrul unui proiect anumite persoane vor reusi sa indeplineasca anumite sarcini, in timp ce altele ar trebui pasate altcuiva. Nu putem sa excelam din orice punct de vedere, asa ca, e important pentru fiecare angajat ca nu trebuie sa incearca in cadrul unui proiect sa se ocupe de fiecare aspect, chiar si de lucrurile la care nu se pricepe, doar ca in final numele sau sa fie singurul ce va figura. Decat ca numele sau sa figureze pe un proiect mediocru, acesta va intelege beneficiile ca numele tau sa se regaseasca, alaturi de cele ale altor colegi, intr-un proiect impecabil construit.

 

  Coeziunea echipei

 

Daca pana in acest punct, nu a existat decat un grup de angajati, obligati de circumstante sa petreaca timpul de lucru impreuna, din acest moment ei vor deveni o echipa. Cu ajutorul probelor, special construite se va  crea o apropiere intre colegi, cu scopul de a castiga. Astfel, in viziunea angajatului care alearga de unul singur dupa succes, apare o noua posibilitate. Aceea de a reusi atingerea acestuia intr-o echipa, fiindca din aceste divergente inutile nu va ajunge decat sa iroseasca tipul pretios pe care, investindu-l in munca de echipa, ar reusi concretizarea telului.

 

Fireste, acest team building reprezinta doar o schita, o posibilitate ce apare, de nicaieri, in harta spre succes a angajatului. Din pacate, modul initial in care acesta doreste sa il obtina, nu aduce suficienta productivitate nici pentru individ, nici pentru companie. Constientizarea acestui lucru si incercarea, treptata de schimbare vor reusi sa demonstreze, in timp, beneficiile unui team building. Mai apoi, aceasta echipa fragila, abia formata, se poate sedimenta doar prin intermediul experientelor, crizelor de la locul de munca. O data porniti pe calea corecta catre izbanda, doar timpul este cel care le va mai sta in cale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *