DPAP.ro Presents

5 obiceiuri banale pe care sa le pui in aplicare acum, pentru a-ti transforma timpul petrecut la locul de munca intr-o vacanta

Cei mai multi dintre anagajati abia asteapta zilele de concediu si sansa de a lasa in urma atmosfera de la serviciu. Au nevoie de timp petrecut cu familia si cu prietenii si fac eforturi pentru a se coordona cu acestia atunci cand pleaca in concediu. Insa cati dintre noi pun la fel de multa energie in a se asigura ca si timpul petrecut la locul de munca este la fel de productiv, relaxant si placut? Prea putini este raspunsul, iar azi vom invata impreuna cum sa ne transformam programul de munca intr-o experienta placuta.

Prima data trebuie sa ne gandim la motivele pentru care unele persoane isi doresc sa evadeze atat de des de la birou. Acestia isi pot uri locul de munca sau poate, pur si simplu, nu sunt angajati pe pozitia potrivita, pe functia pe care o merita sau in care ar fi cei mai productivi. Poate sunt intr-o perioada proasta a vietii lor. Toate aceste probleme au ca baza prejudecata ca angajatii nu prea au autonomie la locul de munca. Insa, avem mult mai mult control decat credem al felului in care experimentam viata. Cu alte cuvinte, depinde numai de noi sa ne facem zilele mai placute.

Asa ca, daca si tu iti doresti ca sentimentul ca ai nevoie disperata de o vacata sa apara din ce in ce mai putin, aplica aceste 5 strategii banale, care te vor ajuta sa te bucuri de timpul petrecut la birou.

  1. Paraseste-ti biroul

Multi angajati se plang ca au zile in care productivitatea le este afectata de oamenii care vin mereu la ei la birou si ii tin de vorba sau le cer diverse lucruri. Intr-o lume a birourilor open space, sa reusesti performanta de a-i determina intr-un mod diplomat pe oameni sa nu te mai deranjeze tot timpul este o adevarata performanta. O strategie ar fi sa te muti cu laptopul prin birou. Gaseste un coltisor care sa te inspire, sa te ajute sa te relaxezi si sa te introduca usor in acea stare de vacanta. Ar putea fi bucataria sau, daca aceasta strategie nu functioneaza, un bufet de peste drum. Nu conteaza atat de mult locul, cat sentimentul ca detii controlul asupra zilei tale de lucru.

  1. Fa sport in mijlocul zilei

Obiceiul de a face o serie simpla de exercitii chiar in mijlocul zilei te va umple de energie pentru toata dupa-amiaza. Te poti inspira din aceste imagini, unde sunt prezentate 7 exercitii pe care le poti face chiar la birou. Probabil ai auzit si tu stirea potrivit careia sedentarismul este la fel de periculos precum fumatul, asa ca o rutina zilnica la locul de munca, in care sa incluzi si sportul este mai mult decat necesara. Daca nu te inspira ideile de mai sus, transforma-ti pauza de pranz in ora de fitness sau programeaza-ti intalniri in care sa te plimbi. In Occident, din ce in ce mai multi manageri de succes au inclus sportul in programul de lucru, cu efecte de-a dreptul miraculoase.

  1. Ia pranzul cu un prieten

Daca ai nevoie sa te deconectezi, pleaca de la birou in pauza de pranz si intalneste-te cu un prieten. Asta te ajuta si sa te conectezi mai bine cu oamenii pe care ii apreciezi. Cu cat mai mult timp petreci in compania unor astfel de oameni, cu atat mai multa energie vei avea pentru restul saptamanii sau zilei. Priveste acest sfat ca pe o oportunitate de a fi mai productiv si mai implinit din punct de vedere social.

  1. Uita-te la un video care sa te inspire in timpul zilei

De multe ori salvam tot felul de video-uri dragute sau speech-uri menite sa ne inspire pentru zilele de vacanta si amanam sa ne uitam la ele, pentru ca vrem sa ne deconectam. Nu exista motive pentru care sa amani vizionarea lor. Daca ai nevie rapida de inspiratie sau de o incurajare, internetul este o sursa nelimitata de discursuri TEDx, iar YouTube-ul este la dispozitia ta 24 de ore din 24. Si sunt multe imagini pe care le poti urmari in mai putin de 15 minute. Este modul perfect in care sa-ti incepi ziua sau sa iti petreci o pauza.

  1. Rezerva o dupa-amiaza pe saptamana sau chiar o zi intreaga fara sedinte

Cei mai multi dintre oameni nu isi rezerva timp pentru a medita. Insa, daca iti acorzi timp doar pentru tine, vei putea sa te concentrezi pe prioritatile tale si sa aloci mai multe resurse de energie inovand. Pare dificil de realizat pentru oamenii aflati pe posturi care necesita sedinte zilnice, insa, daca vei reusi sa iti aranjezi programul astfel incat sa ai timp si pentru a lucra singur, beneficiile vor fi imense.

Orice job poate fi mai placut si, de cele mai multe ori, o atmosfera relaxata la locul de munca depinde doar de noi si de starea noastra de spirit. De ce nu am schimba chiar de azi toate acele energii negative care stau in calea performantei?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *