DPAP.ro Presents

Whiteboard-ul: organizare eficienta la birou

Unele dintre obiectele care au devenit indispensabile in cadrul unui birou sunt whiteboard-urile.

Aceasta tabla alba aduce, datorita proprietatilor sale, avantaje ce vin in ajutorul angajatilor, transformand munca dedicata sarcinilor zilnice intr-o activitate simplificata. Asadar, mai jos am construit o scurta lista de motive care demonstreaza si sustin importanta whiteboard-ului in companii, alaturi de exemple de whiteboard-uri care combina partea practica, dar care si reusesc sa se integreze perfect cu estetica oricarui birou.

Tabla magnetica – whiteboard, cu doua suprafete, rama din aluminiu, 120 x 90cm, SMART

Tabla magnetica – whiteboard, rama din aluminiu, 300 x 120cm, SMART

 Posibilitatea utilizarii markerelor colorate

Deoarece culorile ajuta angajatii in a reusi o organizare mai eficienta a ideilor pe tabla, in functie de importanta lor, faptul ca whiteboard-ul permite angajatilor sa foloseasca markere colorate, poate avea o influenta pozitiva asupra modului in care creierul recepteaza informatia. Multiple studii au demonstrat rolul pe care il au culorile in procesul de retinere a informatiilor, iar un angajat trebuie sa fie contient de parcurs proiectului, prin concentrarea asupra punctelor principale ce duc la finalizarea lui.

 Usurinta stergerii

Hartia, cartonul, nu ofera aceast avantaj real; acela prin care angajatul poate aseza pe whiteboard un flux continuu de informatii, prin posibilitatea cuplarii activitatilor scriere-stergere. Astfel, un simplu burete poate readuce whiteboard-ul la forma sa initiala, fara a ramane pete de culoare pe suprafata tablei. Aceasta devine o modalitate mult mai simpla de schitare a ideilor unui proiect, stiind ca nu sunt necesare materiale suplimentare, nu trebuie o achizitionare constanta de hartie sau planse de carton. Iar markerele dedicate scrierii pe whiteboard-uri au o perioada de utilizare mult mai extinsa decat cele pentru hartia obisnuita.

 Vizibilitatea unui grup mai mare

Fie ca e vorba de anumite informatii ce sunt impartasite de manager tuturor angajatilor sau de un proiect in echipa, in care fiecare membru trebuie sa fie constienti de parcursul acestuia si sa aiba posibilitatea de a intervine cu idei, un whiteboard face aceste lucruri mult mai simplu de realizat.

Avand in vedere importanta majora a circuitului de informatii in cadrul unei companii, este usor de inteles de ce acest obiect devine usor unul dintre cele mai esentiale instrumente folosite in cadrul unei  companii.

Evoluand de la folosirea tablei negre, alaturi de acea creta alba, care nu murdarea doar hainele, dar transforma scrisul intr-o adevarata provocare, la planse de carton, s-a ajuns astfel, intr-o perioada lunga de timp, la o varianta mult mai moderna si comfortabila. Potrivit cu caracterul oricarui birou, in care utilitatea si simplitatea predomina, whiteboard-ul nu este doar o frumoasa piesa de mobilier, ci un instrument cu o functionalitate necesara pentru orice companie. Astfel, whiteboard-ul devine o investitie ce va aduce multe avantaje pentru companie, reusind sa isi justifice complet prezenta din cadrul unui birou, in special prin rezistenta acestuia, putand fi folosite pana la 10 ani.

Iar faptul ca acest obiect a devenit unul  foarte comun in cadrul acestui tip de institutii, este un exemplu in plus ce dovedeste faptul ca eficacitatea acestuia a dus la o crestere serioasa a popularitatii.

Pentru a profita de cea mai buna alegere a whiteboard-ului, care reprezinta in sine o afacere de nerefuzat, site-ul  dpap.ro ofera companiilor cele mai bune variante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *