DPAP.ro Presents

Top 5 greșeli de management al banilor pe care probabil le faci deja

Ca în orice alt domeniu în care îți planifici viața, la fel trebuie să îți planifici și viața financiară. Evită să repeți aceste greșeli financiare pe care ai putea să le regreți în viitor și stabilește-ți de astăzi obiective financiare realiste.

 

Nu urmărești cheltuielile și unde se duc banii.

Este aproape imposibil să gestionezi cheltuielile dacă nu ai un buget. La început un buget personal, apoi un buget al familiei. Astfel, vei ști întotdeauna de unde poți să tai pentru a economisi și unde poți să aloci mai mulți bani.

Nu iei în calcul cheltuielile ocazionale, cum ar fi taxele anuale sau vacanțele.

Îți poți planifica mai bine bugetul dacă împarți și aceste cheltuieli la 12, astfel vei pune bani deoparte lunar pentru bugetul de vacanță și vei evita să mai folosești variante de creditare.

Cheltui mai mult decât e necesar.

Caută metode de a reduce din cheltuieli. Ai abonamente lunare pe care nu le folosești?  Te documentezi și alegi cele mai avantajoase oferte pentru asigurări, abonamente, utilități? Te-ai gândit să înlocuiești din obiceiurile care nu sunt neapărat necesare? Vei fi surprins cum schimbări mici pot aduce economii mari.

Nu îți achiți facturile la timp.

Dacă ți-e greu să păstrezi șirul facturilor scadente, există o mulțime de metode de a ține pasul: setarea de plăți recurente, depozite automate, aplicații mobile care să îți amintească când trebuie să achiți o factură.

Cheltui totul până la sfârșitul lunii.

Experții financiari recomandă să ai întotdeauna economii suficiente cât să poți acoperi cheltuielile pe 6-8 luni. Ușor de zis, greu de făcut. Nu renunța la “fondul de urgențe” și fă efortul de a pune lunar deoparte o sumă pentru a fi acoperit în caz de șomaj sau cheltuieli neprevăzute.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *