DPAP.ro Presents

Top 3 Cele Mai Murdare Obiecte Dintr-un Birou

Inamicii microscopici reprezentați de bacterii se află peste tot în jurul nostru, iar birourile nu fac excepție. Ignorate de noi, acestea se dezvoltă fără oprire, riscând să ne afecteze sănătatea prin contactul cu acestea pentru o perioada lungă de timp. Așa că, pentru a lua în considerare ce obiecte ai putea dezinfecta mai des, poți găsi mai jos o lista cu cele mai murdare obiecte din cadrul unei companii.

 

Biroul

Acest obiect de mobilier este unul din cele mai dese medii alese de bacterii pentru dezvoltare. Este obiectul la care au acces atât de mulți oameni, iar fiecare din colegii de munca care ating acest obiect, fiind la rândul lor purtători de microbi. Deși biroul este curățat cu detergent specific mobilei, realitatea este că acesta nu va reuși decât in mică parte să ducă la eliminarea culturii microbiene. Cum fiecare este responsabil de propria sănătate, luarea în propriile mâinii ale acestei probleme, sau a unei soluții dezinfectante, ar putea fi o soluție mult mai potrivita a problemei.

 

Instrumentele de scris

Pixuri, stilouri, indiferent de tipul lor, acestea sunt unele din cele mai murdare obiecte din cadrul unui birou. Pentru acest lucru nu contribuie doar faptul că acestea intră în contact cu bacteriile prezente pe mâini, sau cu faptul că circula între colegi, fiecare adăugând o noua serie de microbi pe suprafața instrumentelor de scris; acestor lucruri li se mai adaugă un obicei nociv al multor dintre angajați: roaderea pixurilor.

Fiind un mod de destresare, explicabil la locul de munca, unde sarcinile pot produce un nivel ridicat de stres; dar prin introducerea acestor obiecte in cavitatea bucala, locul cu cele mai multe bacterii din cadrul organismului, este firesc ca rezultatul în ceea ce privește infectarea instrumentului de scris sa fie dezastruos.

Așadar, renunțarea la acest obicei vicios este necesară, nu doar din cauza bacteriilor transferate, ci și din cauza puternicelor efecte negative asupra danturii. Încearcă folosirea unei mingi anti-stres. Dezinfectata în prealabil și după folosirea ei, desigur.

 

Imprimanta

Obiect cu caracter public, imprimanta ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește culturile bacteriene găsite la nivelul acesteia. Iar, dacă dorești să aduci un serviciu public, dezinfectarea acesteia ar putea avea efecte pozitive. Nu neapărat asupra modului în care te percep ceilalți colegi, dar să nu uităm că Spider Man nu aștepta laude.

 

Cea mai bună modalitate de a păstra spațiul personal de lucru cat mai curat este prin organizarea cât mai bună a obiectelor de pe birou și încercarea de a elimina obiectele inutile, astfel încât o curățare regulata a acestuia să fie posibila. Aruncând foi și notițe inutile, mici obiecte ce aglomerează inutil spațiul, vei putea crea nu doar un spațiu mai curat, ci și unul mai productiv. Așa că nu mai ignora aceasta problema, ci ia masuri, pentru propriul tău bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *