DPAP.ro Presents

Super-Productivitate în 30 de zile: 15 Practici

Munca la birou aduce împreună cu luxul de a sta pe scaun comod la aer condiționat, una din cele mai mari provocări de productivitate. Cum faci să fii productiv în contextual în care suntem bombardați cu cea mai mare masă de informații din istoria omenirii? În era Facebook, Instagram, Snapchat și Whatsapp.

Articolele despre productivitate sunt printre cele mai citite din simplu motiv că știm că suntem neproductivi, știm că ar trebui să facem ceva. Este nevoie să ne readucem constant aminte de ce trebuie să facem și suntem într-o constantă căutare de acțiuni simple pe care să le aplicăm și să devenim instant mai productivi.

 

Mai jos găsești nu 15 lucruri pe care să le faci ca să fii productiv. Am enumerate 15 lucruri pe care să le faci pentru SUPER-PRODUCTIVITATE.

 

  1. Blochează, orice ar fi, două perioade de 90 de minute pe zi. Perioade în care să lucrezi fără pauză, fără distracții la cele mai importante lucruri din ziua respectivă. 180 de minute înseamnă 40% dintr-o zi de 8 ore la birou.
  2. Curățenie in zona de lucru. Lasă doar lucrurile esențiale și cele care îți dau o stare de bine. Nu adăuga nimic, în schimb, elimină ceva în fiecare zi.
  3. Nu lucra mai mult de 40 de ore pe săptămână. Mai multe ore la birou nu înseamnă super productive, ci opusul. Mai puține ore executate mai bine te vor duce la obiectivele dorite.
  4. Oprește-ti telefonul în orele esențiale. Închide telefonul pentru cel puțin 50% din timpul de la birou. Iar în timpul liber, ia-ți telefonul cu tine în doar 50% din timp.
  5. Citește mail-urile pe telefon când ai timpi morți sau când ai activități lejere ce îți permit asta.
  6. Concentrează-ți timpul, doar pe, și nimic altceva înafară de task-urile cu impact mare. Cele care generează rezultate directe companiei, jobului sau vieții personale.
  7. Minim 30 de minute mișcare pe zi
  8. Un somn după-amiaza de 10 minute ajută foarte mult. Power Naps!
  9. Alege doar 3 momente din zi în care să verifici rețelele de socializare sau să răspunzi la mesaje pe WhatsApp
  10. Prioritizează. Rutinele zilnice sunt cele mai importante
  11. Dormi între 7 și 8 ore în fiecare zi
  12. Lucrează într-un loc cu lumină naturală bună, puțin zgomot și unde sunt mirosuri plăcute.
  13. Dezbate fiecare problema până se găsește o soluție.
  14. Găsește un lucru care te face să te simți excelent si fă-l în fiecare zi.
  15. Deconectează-te în fiecare zi cel puțin 10 – 15 minute

 

Lucrezi mai puțin, produci mai mult, trăiești mai bine J

Scurt și fără prea multe explicații. Este treaba ta să te motivezi și să te ghidezi după cele 15 sfaturi pentru o zi Super-Productiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *