DPAP.ro Presents

Scrisoarea de intentie: Ce informatii contine?

In cazul in care esti proaspat absolvent al unei facultati si iti doresti sa aplici pentru un job, primul pas pe care trebuie sa il faci il constituie redactarea scriisorii de intentie.

In cele ce urmeaza vei putea descoperi cum trebuie realizata aceasta si de ce trebuie sa tii cont pe parcursul scrierii.

 Model

“Stimate Domnule/Doamna,

Va adresez aceasta scrisoare in urma anuntului despre postul vacant pe care il aveti in cadrul companiei. Am absolvit facultatea X si consider ca in cadrul acestor ani de studiu am acumulat suficiente cunostinte din domeniul finantelor/managementului/marketingului. Imi doresc cu ardoare sa pun in practica aceste cunostinte in cadrul proiectelor companiei Y. Dar, cunostintele teoretice nu sunt singurele atuuri ce vor contribui la dezvoltarea proiectelor, acestora li se adauga aptitudini foarte bune de comunicare, responsabilitatea si hotararea mea, dar si interesul in perfectionarea profesionala din cadrul acestui domeniu de activitate.

Sper sa imi oferiti sansa de a lucra in compania dumneavoastra, unde as putea sa pun in aplicare cunostintele teoretice acumulate pana acum, alaturi de largirea orizontului de cunostinte practice, dobandite in cadrul proiectelor in care am fost implicat (mentionate in CV). In acest mod, sunt convins/a ca, odata cu dezvoltarea mea profesionala, voi contribui la scopurile organizatiei, aducand o viziune noua in cadrul companiei.

In cazul in care considerati ca motivatia si calificarea mea sunt in concordanta cu necesitatile acestui loc de munca, sunt disponibil/a in orice moment in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.

Va multumesc,

Nume, prenume

 

Formulare

Dupa cum poti observa in modelul de mai sus, este important sa evidentiezi atat calitatile personale, cele in stricta legatura cu atributiile jobului, dar si motivatia pentru care aplici. In urma citirii scrisorii de intentie, angajatorul nu trebuie sa ramana cu impresia ca singurul motiv pentru care alegi acest loc de munca il reprezinta recompensa financiara. Trebuie sa vada un real entuziasm in ceea ce priveste activitatea desfasurata in cadrul acelei companii.

Iar, in ceea ce priveste experienta practica din cadrul perioadei de studentie, e posibil ca proiectele intreprinse de tine sa nu fie in legatura cu domeniul sau sa nu fie suficiente. Asa ca, in cadrul scrisorii de intentie este locul unde, trebuie sa faceti angajatorul sa vada ca acesta este doar un mic impediment, dorinta de autodepasire si dezvolare profesionala in cadrul acelei companii fiind mai importante.

In concluzie, urmati modelul si pasii mentionati mai sus, dar, daca va doriti cu adevarat acel loc de munca, atunci important este sa il personalizati, sa va puneti amprenta personala sincer si plina de entuziasm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *