DPAP.ro Presents

Rămâi Concentrat Și Nu Lăsa Colegii Nesuferiți Să Te Deranjeze

Faptul că nu toți oamenii ar trebui să se placă sau să se înțeleagă între ei, este o realitate ce nu trebuie argumentată. Dar în momentul în care, la locul de muncă, lucrurile degenerează, trebuie să cauți soluții care să te ajute în relaționarea cu colegii nesuferiți.

Deși nu îți poți alege colegii de munca, asta nu înseamnă că trebuie sa accepți o atitudine nepotrivită a acestora. Poți transforma aceasta atitudine întra-una rece, dar potrivită statutului și relației de colegialitate pe care o împărțiți, însă pentru a realiza acest lucru este nevoie de luarea unor masuri.

 

Respectul – baza unei relații de colegialitate

Aspect foarte important, este totuși ales să fie ignorat de unii colegi de munca.

Sa acorzi respect poate deveni inutil în condițiile în care, colegul nu pare sa reacționeze în fața lipsei tale de maniere.

Dar tu, nu îi poți lasă pe acești oameni să își permită o astfel de reacție în jurul tău, nu poți să accepți lipsa de respect, în special în condițiile în care tu acorzi respect celor din jur. Așa că, uneori lecțiile pot fi învățate și în perioada maturității.

Ți-a tăiat calea pe scări, în timp ce tu cari un teanc de hărții ce te provoacă la un exercițiu extrem de echilibristica? Mulțumește-i.

Indiferent de lipsa de maniere, ironia o poate observa oricine.

Găsește o modalitate de a-i arăta importanța respectului, alta decât discuțiile, fiindcă cel mai probabil în fața lor, acest coleg nesuferit, va rămâne imun.

 

Păstrează distanta

Asta nu înseamnă că trebuie ca tu să afișezi o atitudine defensivă, să oprești comunicarea chiar și cu acești colegi. Însă, ideal ar fi să păstrezi discuțiile la un nivel de convorbiri de complezență, în interiorul cărora să nu existe foarte multe informații private despre tine.

Motivul pentru care acest lucru este o modalitate potrivită de relaționare cu acest tip de colegi, îl constituie faptul că unii dintre aceștia consideră că pot folosi anumite informații despre viață ta în avantajul lor, ajungând să răspândească veștile aflate printre restul colectivului.

 

Fă-ți vizibile meritele

Deoarece unii colegi nu au nici o remușcare în a-si asuma merite ce nu le aparțin, trebuie să treci peste limitele impuse de modestie și să faci cunoscută munca depusă de tine în realizarea proiectelor, astfel încât superiorii să aibă o imagine reală asupra nivelului de efort depus de tine, în comparație cu ceilalți colegi care doresc să modifice realitatea în favoarea lor.

 

Colegii nesuferiți te pot afecta, sau pot rămâne colegi nesuferiți ce nu îți vor mai afecta starea, ce nu îți vor bruia concentrarea. Așa că, luarea unor măsuri este necesară, deși poate fi puțin mai dificil în condițiile în care aceștia îți sunt colegi de o perioadă lungă de timp. Dar, nu acesta este unul din clasicele exemple unde expresia “Niciodată nu e prea târziu”, poate fi folosită cu adevărat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *