DPAP.ro Presents

Provocarile antreprenorilor: intre profit, inflacarare si preocupari personale

Antreprenoriatul, este un mod de viata, o alegere a unei persoane care, dorind sa gaseasca alternativa a modului in care se desfasoara afacerile mari, incearca sa gaseasca propria abordare.

Desi antreprenoriatul cuprinde multe aspecte, din dorinta de caracterizare, acesta poate fi simplific prin intermediul a trei puncte: profit, pasiune si viata personala.

 Pasiunea

Aceasta este punctul de plecare si focul care va impulsiona continuu antreprenorul sa treaca peste toate obstacolele si sa fie capabil sa isi urmeze drumul ales, in ciuda piedicilor care pot sa apara. De aceea, singura modalitate ca un antreprenor sa reuseasca, este prin alegerea domeniului de munca nu in functie de numere, calcule, ci strict in functie de dorinta de a se afirma in acel domeniu, de a invata cat mai mult si a reusi o evolutie si o imbunatatire a sa si a modului in care pana in acel moment erau abordate proiectele.

 Viata personala

Este posibil ca oamenii apropiati din viata unui antreprenor sa nu ii sustina pasiunea, din cauza timpului investit in cadrul afacerii. In acest mod, se poate ca viata personala a antreprenorului sa aiba de suferit, iar ca timpul liber sa fie o notiune devenita straina. Pasiunea va necesita multe sacrificii si e posibil ca uneori un antreprenor sa trebuiasca sa se indeparteze de oamenii care nu cred in proiectul sau. Cum acesta nu isi permite descurajari, sau oameni care incearca sa ii taie aripile, sa ii opreasca evolutia, drumul succesului trebuie, uneori, parcurs in singuratate, acest lucru intarind caracterul antreprenorului, transformand succesul intr-un premiu meritat.

 Profit

Este un aspect important in viata antreprenorului fiindca, in spatele ideii de urmare a pasiunii, exista si un aspect practic de afacere cu inerenta profitului.

Necesitand o investitie foarte mare, in ceea ce priveste aspectul financiar, al timpului si efortului, profitul ar trebui sa fie pe masura.

Dar, pana cand se va ajunge in acest moment, afacerea trebuie sa atinga un anumit nivel de dezvoltare, cu alte cuvinte profitul nu se va obtine peste noapte.

Fireste, acesta depinde de domeniul de desfasurare a activitatii si de nivelul initial al afacerii, dar antreprenoriatul ofera oportunitati nelimitate in ceea ce priveste dezvoltarea afacerii si evolutia profesionala.

Antreprenoriatul reprezinta o aventura in care antreprenorul trebuie sa porneasca cu toate resursele, cu tot entuziasmul de care este capabil, pe un drum nou, despre care cel mai probabil detine putine informatii. Dar, daca cea mai buna varianta in punerea in plan a viziunii personale, in indeplinirea visului sau, o contituie antreprenoriatul, atunci initiatul ar trebui sa inceapa dezvoltarea afacerii si sa nu se opreasca pana in momentul in care a obtinut ceea ce si-a dorit, indiferent de felul in care acest parcurs ajunge sa ii modifice viata personala. Acest mod de viata nu este potrivit pentru oricine, dar oamenii capabili de intreprinderea propriei afaceri vor ajunge la obtinerea unei independente profesionale de nepretuit.

Comments (1):

  1. Dan Eigeles

    March 4, 2018 at 08:27

    Idei reale si interesante.

    #”Discernamantul” este ceva ce trebuie adaugat le cele prezentate.

    Realizarile asteptate apar cand se implinesc si intersecteaza trei coditii: dorinta antreprenorului (pasiunea), capabilitatea antreprenorlui si necesitatetea unei alte parti pentru ceea ce urmeaza sa fie generat de activitatea antreprenorului.

    Realizmul antreprenorului si puterea sa mentala de a dsicerne in prealabil nivenul acestor prerequisite va dicta in foarte mare masura succesul operatiei sale precum si convietuirea activitatii sale afaceristice alaturi de necesitati sociale printre care si viata de familie.

    John Patton Jr. a dovedit ca la sfarsitul fazei de conceptie a unui proiect de produs sau serviciu costul ciclului vietii produsului sau al serviciului este stabilit implicit in masura de 66% asa fel ca atunci cand produsul sau serviciul se afla deja in faza de utilizare costul ciclului vietii (*) al acelui produs sau serviciu poate fi influentat cu 2%…3%. Rezulta ca in lipsa masurilor prudente si profesionale de management un antreprenor pasionat dar cu discernamant limitat risca sa ajunga la un rezultat diferit de cel intentionat.

    (*) Costul ciclului vietii = Suma costurilor de dezvoltare, producere, vanzare, posedare, casare

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *