DPAP.ro Presents

Productivitatea nu se poate obtine in lipsa confortului. 5 motive pentru care sa folosesti un suport de picioare la birou

Exista numeroase lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati starea de sanatate si productivitatea, chiar in timpul programului de munca. O metoda mai putin cunoscuta este insa folosirea unui suport ergonomic pentru picioare.

Un studiu arata ca romanii petrec cel putin cinci ore si jumatate pe zi in fata computerului. In lipsa miscarii si a unui suport potrivit atunci cand petreci mult timp asezat pe scaun, sanatatea picioarelor tale va avea de suferit. Iar efectele se vad imediat si se traduc prin dureri de spate si probleme la nivelul circulatiei, printre altele. Daca nu iei masuri pentru a ameliora aceste simptome, sanatatea ta ar putea fi afectata pe termen lung.

Iata motivele pentru care un suport ergonomic pentru picioare iti este indispensabil:

  1. Te ajuta sa-ti pastrezi o postura a corpului potrivita

Daca petreci mult timp asezat pe scaun, la birou, probabil o postura potrivita a corpului este ultimul lucru la care te gandesti. Insa, fara un scaun ergonomic bun si un suport pentru picioare bine ales, postura ta va avea de suferit pe termen lung, iar felul in care stam si ne miscam ne ajuta in interactiunea sociala sau chiar si in timpul unui interviu pentru jobul mult visat. Stii deja ca prima impresie conteaza, iar un om garbovit, cu umerii lasati in fata, nu inspira prea multa incredere si vitalitate. Pentru ca postura ta sa nu aiba de suferit incearca sa pastrezi ambele picioare pe suport, pe parcursul intregii zile.

  1. Iti imbunatateste circulatia

Atunci cand petereci mult timp la birou, in fata calculatorului, fara sa iei pauze de miscare, circulatia ta va avea de suferit. Fara un abonament la sala sau macar fara un suport bun pentru picioare, risti formarea unor cheaguri de sange sau chiar vene varicoase, care sunt greu de tratat. Ajutorul oferit de un astfel de suport reduce semnificativ sansele ca aceste probleme de sanatate sa apara.

  1. Iti protejeaza spatele

Un job care presupune sa stai in fata calculatorului toata ziua, fara un scaun si un suport pentru picioare potrivite, va duce la probleme cu spatele si coloana vertebrala. Asta inseamna automat scaderea productivitatii, disconfort in forma continua si posibilitatea unor accidente grave in viitor. Cu ajutorul oferit de un suport pentru picioare, vei putea sa stai comod pe scaun, cu spatele rezemat de spatar, fara a pune presiune pe coloana vertebrala.

  1. Este un ajutor nepretuit pentru persoanele scunde

Daca ai o statura mica, este greu sa stai comod pe scaun si sa atingi in acelasi timp podeaua cu picioarele. Asta duce la probleme legate de distributia greutatii si afecteaza direct spatele, dar si umerii sau gatul. Cu un suport pentru picioare, spatele tau va fi protejat.

  1. Ajuta la eliminarea stresului si creste productivitatea

Imagineaza-ti un anagajat care sufera de dureri cronice de spate, care are o postura proasta si pe fata caruia se citeste disconfortul. Poate ai trecut si tu prin astfel de stari. Este greu sa te concentrezi atunci cand durerile te supara, iar asta nu contribuie decat la cresterea starii de stres si disconfort. Studiile facute in Australia arata ca acele companii care au investit in mobilier de birou ergonomic, cum sunt scaunele si suporturile pentru picioare, au raportat o crestere cu 20% a productivitatii si a profitului. Asta se intampla pentru ca, atunci cand stam intr-o pozitie confortabila, starea noastra psihica se imbunatateste, stresul este eliminat, iar asta ne ajuta sa ne concentram mai bine.

Chiar daca folosesti un suport pentru picioare sau te-am convins noi ca aceasta varianta este una potrivita si pentru tine, trebuie sa tii minte ca sportul este foarte important in mentinerea unei stari optime de sanatate si nu poate fi inlocuit de niciun echipament, oricat de comod ar fi acesta. Ca regula generala, pentru fiecare 30 de minute petrecute pe scaun trebuie sa faci 2-3 minute de miscare usoara – mers sau exercitii de intindere.

Sursă foto: Shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *