DPAP.ro Presents

Principiul progresului. 1% mai bun in fiecare zi

Prea multi factori opereaza atat in interior cat si in exterior mintii tale si creeaza frictiune intre tine si indeplinirea obiectivelor tale.. Vin sub forma unei notificari din social media sau un gand care nu vrea sa te lase in pace a ceva ce s-a intamplat ieri.

Cum eviti toate frictiunile care pot aparea? Pentru ca ceea ce urmaresti este progresul inseamna ca singurul lucru care te poate ajuta sa te concentrezi asupra obiectivelor este progresul in sine.

 

Cum functioneaza acest principiu?

Nu trebuie sa te bazezi pe progres substantial. Micile victorii pot aduce un boost enorm de motivatie si sa te tina concentrat asupra obiectivului tau.

Asa ca, in loc sa te concentrezi asupra obiectivelor mari, redirectioneaza atentia asupra micro obiectivelor. De exemplu, cum poti face sa faci progres 1% in fiecare zi. Asta ar rezulta un procent de 30% la sfarsitul lunii.

 

Uite 3 lucruri pe care le poti face pentru cresterea calitatii muncii tale instant. Si da, toate pot contribui catre progresul de 1% in fiecare zi.

  1. Scapa de lucrurile nenecesare care stau pe biroul tau si iti atrag atentia. Cel mai probabil, doar aceasta actiune iti va elibera jumatate de ora din zi.
  2. Hidrateaza-te constant in timp ce lucrezi. Dezhidratarea iti ia din energie si din abilitatea de concentrare.
  3. Scrie in fiecare zi: liste cu obiectivele pe ziua respectiva la inceputul zilei si ce ai realizat la sfarsitul zilei. Cu cat ai mai multe realizari la sfarsitul zilei cu atat mai mare momentum la inceputul zilei urmatoare.

 

Acestea sunt reguli generale, stabilirea indicilor micro-obiectivelor ramane sa le stabilesti tu, in functie de lucrurile pe care iti doresti sa le realizezi.

Progresul mic este usor de realizat, iar cheia succesului este sa legi cat mai multe micro-succese unul de altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *