DPAP.ro Presents

Interviu de angajare. Afla secretele bine pazite ale angajatorilor

Interviul de angajare este cea mai utilizata metoda de companiile care fac recrutari, fie pentru posturi-cheie de conducere, fie pentru pozitiile de juniori.

 

In timpul unui interviu, angajatorul va pune mai multe intrebari, pentru a afla cat mai multe despre experienta ta profesionala, dar si despre caracterul tau, astfel incat sa aiba certitudinea ca te vei potrivi in mediul de lucru al companiei. Un proces de recrutare riguros poate include mai multe interviuri, teste sau etape, care au ca scop trierea candidatilor si identificarea celei mai bune persoane pentru postul scos la concurs. Iata cateva ponturi pentru un interviu de angajare:

 

Cum se desfasoara un interviu de angajare?

Interviul are loc, de regula, la sediul companiei, iar persoana care te intervieveaza in prima faza este un manager de resurse umane. Intervievatorul are in fata CV-ul oricarui candidat si el este cel care porneste discutia, insa este indicat sa aveti o mapa de prezentare cu copii ale CV-ului, o agenda si un instrument de scris elegant, pentru a arata cat mai pregatit. Este recomandat sa ajungi mai devreme cu cateva minute la interviu, pentru a incepe conversatia cu dreptul. Intarzierile pot fi, de multe ori, un factor decisiv in eliminarea unor candidati din competitie.

 

Etapele unui interviu de angajare:

Introducerea. La inceput, vei face cunostinta cu intervievatorul, vei fi invitat sa iei loc si, de regula, va urma un schimb amabil de replici.

Intrebarile preliminare. Intervievatorul iti va cere, in majoritatea cazurilor, sa incepi prin a te prezenta si a face un scurt istoric al parcursului profesional.

Nucleul interviului. Urmeaza apoi intrebarile centrale ale interviului, in care angajatorul incearca sa afle cat mai multe despre competenta si cunostintele tale si cat de bine ai face fata cerintelor postului.

Intervievatorul iti poate cere sa analizezi anumite cazuri, iti poate descrie o situatie si iti poate cere sa spui cum ai actiona sau ce decizii ai lua in acel caz si iti poate cere sa iti argumentezi fiecare afirmatie. Astfel, angajatorul va identifica mai usor acei candidati cu un fir logic al gandirii, care sunt capabili sa isi sustina punctul de vedere cu argumente solide si va vedea care este modul in care judeci o situatie anume.

Intrebarile situationale pot fi si ele o parte importanta a interviului de angajare. Aici ti se poate cere sa numesti o situatie in care echipa din care ai facut parte la fostul loc de munca s-a confruntat cu o problema sau cu un conflict si modul in care ai contribuit la rezolvarea situatiei. Angajatorul va afla astfel daca ai abilitati de lider si care este rolul pe care ti-l asumi, in mod natural, intr-o situatie de criza.

De asemenea, ti se poate cere sa vorbesti despre realizarile profesionale de care esti mandru, despre motivele pentru care vrei sa iti parasesti actualul loc de munca, motivele pentru care ai ales aceasta companie pentru a merge la interviu, dar si care consideri tu ca sunt punctele tale forte si slabiciunile.

La final, angajatorul isi va arata disponibilitatea de a-ti raspunde la eventualele intrebari sau nelamuriri. Un candidat care pune intrebarile potrivite arata ca s-a pregatit temeinic si ca s-a documentat despre compania pentru care urmeaza sa fie intervievat. De aceea, intrebarile pe care le pui trebuie sa fie strict legate de companie.

 

  1. Primul interviu de angajare

Primul interviu de angajare ii ajuta pe recrutori sa selecteze doar acei candidati cu potential, care rezoneaza si la cultura organizationala a companiei. Acest interviu este condus de o persoana din departamentul de resurse umane si are ca scop eliminarea candidatilor necalificati pentru job. Multe companii au obiceiul de a practica primul interviu la telefon, asa ca in momentul in care aplici pentru o slujba, ai grija sa tii la indemana detaliile despre pozitia respectiva si companie, astfel incat sa nu fii prins pe picior gresit de un interviu telefonic.

 

  1. Al doilea interviu de angajare

Dupa ce treci de HR, urmeaza interviul cu superiorul tau direct sau cu unii dintre colegii cu care ai urma sa lucrezi. In cadrul acestei intalniri ti se va cere sa iti demonstrezi abilitatile. De exemplu, in industria IT ti se vor pune intrebari aplicate sau vei trece printr-un test-fulger al cunostintelor, astfel incat oamenii sa se asigure ca vei face fata cerintelor postului. La fel si in cazul joburilor care presupun sa stii sa lucrezi in anumite programe, ti se poate cere sa iti arati indemanarea cu programul respectiv.

Pentru un post de contabil la banca sau un post de arhitect exista cateva teste-standard, care sa il ajute pe angajator sa se convinga ca nu ti-ai exagerat in CV pregatirea. Si pentru o pozitie ca profesor este posibil sa ti se ceara sa-ti demonstrezi cunostintele. Mai laxe sunt interviurile pentru pozitiile de secretara, care nu au probe suplimentare de demonstrare a abilitatilor. Interviurile pentru posturi in cadrul armatei pot presupune si probe fizice de rezistenta sau forta, precum si teste sub presiune, pentru a testa rezistenta candidatilor la situatiile de stres.

 

  1. Al treilea interviu de angajare

Daca ai trecut deja de primele doua etape ale procesului de recrutare, inseamna ca esti pe lista scurta a candidatilor ramasi in concurs, iar de acum incolo competitia este una acerba. Interviul final de angajare este condus de CEO-ul companiei, iar pentru a-l convinge ca tu esti omul potrivit pentru job va trebui sa il impresionezi mai mult decat ceilalti candidati. Inainte de a merge la interviu, documenteaza-te despre persoana cu care urmeaza sa te vezi si gaseste niste puncte comune de discutie: ce facultate a terminat, care este parcursul sau profesional si cum a ajuns sa conduca propria companie. Acest lucru va stabili o conexiune cu persoana din fata ta si iti va da avantajul de a sti despre el cate stie si el despre tine.

 

Cum sa ma imbrac la un interviu de angajare?

Tinuta este foarte importanta la interviul de angajare. Un studiu efectuat pe 2.000 de manageri a aratat ca o tinuta corecta iti creste sansele de a primi jobul cu 22%. Culorile conservatoare, precum negru, bleumarin, gri si maro, sunt cele care fac o impresie buna angajatorului, pentru ca inspira seriozitate si profesionalism. Pe de alta parte, portocaliul este cea mai nepotrivita culoare de purtat la un interviu.

Daca ai aplicat pentru un job care presupune mai multa creativitate, poti incerca si culori precum violet, albastru sau verde, insa stai departe de nuantele tipatoare, care ar putea distrage atentia intervievatorului.

Este recomandat sa te interesezi cu privire la dress code-ul pe care il impune compania angajatilor si sa iti adaptezi tinuta in functie de asta. Alege haine decente, curate si perfect calcate si abordeaza un stil smart-casual sau office, daca vrei sa mergi direct la tinta.

interviu1

 

Cat dureaza un interviu de angajare in mod normal?

Durata unui interviu variaza in functie de domeniul pentru care aplici, insa intervievatorii aloca, de regula, maximum 60 de minute pentru a te evalua. Un interviu va tine cel putin 30 de minute, iar media se situeaza in jurul a 45 de minute, timp care ii permite angajatorului sa isi faca o idee despre tine si sa te cunoasca putin mai bine.

Interviurile finale sau cele in care esti evaluat de o comisie pot dura si mai mult, in functie de intrebarile pe care le are fiecare, dar si de lungimea raspunsurilor tale. Un interviu reusit ar trebui sa decurga ca o conversatie, si nu ca un interogatoriu sau ca un monolog lung si plictisitor din partea ta, asa ca ofera raspunsuri cat mai la obiect si detaliaza anumite aspecte doar atunci cand ti se cere.

 

Cum ma pregatesc pentru un interviu de angajare?

Inainte sa mergi la un interviu, asigura-te ca ti-ai notat in detaliu adresa companiei si ca ai salvat in telefon numarul unei persoane de contact. Ia-ti o marja de eroare in ceea ce priveste timpul petrecut pe drum, astfel incat sa ajungi cu un sfert de ora mai devreme. Nu este recomandat sa intarzii, insa daca apare o situatie neasteptata, suna si anunta ca vei ajunge mai tarziu. Astfel, vei arata respect fata de timpul persoanei cu care urmeaza sa te vezi si nu o vei pune sa te astepte degeaba. De asemenea, nu este recomandat nici sa ajungi cu o ora mai devreme, intrucat intervievatorul se va simti presat sa incheie ce are de facut pentru a te primi.

Nu merge nepregatit la interviu. Incearca sa afli si sa retii cat mai multe lucruri despre companie, despre industria in care activeaza si sa iti pregatesti niste raspunsuri la intrebarile pe care anticipezi ca le vei primi.

 

Ce sa nu spui la un interviu de angajare?

Unul dintre cele mai grele teste la interviul de angajare sta in capcanele pe care intervievatorul le intinde, pentru a-ti testa sinceritatea, dar si pentru a obtine informatii cruciale.

De exemplu, orice angajator va vrea sa stie de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca, o intrebare la care multi candidati comit greseala de a fi prea sinceri. Abtine-te sa iti vorbesti de rau colegii sau superiorii, sa te plangi de politica firmei sau de salariu si ofera un raspuns cat mai diplomat. Poti vorbi despre cum vrei sa te dezvolti intr-o alta companie sau ca doresti un job in care sa iti pui la contributie cunostintele acumulate si sa poti face performanta.

Un alt sfat pretios este sa nu intri in detalii personale si sa i te confesezi angajatorului cum ai face-o unui prieten. Acesta nu trebuie sa stie despre problemele tale financiare, medicale sau despre faptul ca planuiesti sa faci un copil in scurt timp. De asemenea, nu discuta despre situatia financiara buna a familiei tale, pentru ca asta l-ar putea influenta pe angajator sa iti ofere un salariu mai mic.

In plus, nu aduce in discutie asteptarile salariale si nu intreba despre cat dureaza pauza de masa sau cand ti-ai putea lua concediu, pentru ca vei da impresia ca nu te intereseaza jobul, ci mai degraba vrei un job cat mai confortabil. Nu este gresit sa intrebi cata flexibilitate ofera compania, insa doar in cazul in care discutia ajunge la acest capitol.

 

Greseli de evitat in cadrul unui interviu de angajare

Iti suna telefonul in timpul interviului

Una dintre cele mai frecvente greseli la interviurile de angajare este aceea de a nu iti inchide telefonul sau a nu-l pune pe modul silentios. Daca ti se intampla sa omiti acest lucru si sa iti sune telefonul in timpul interviului, scuza-te politicos si inchide-l in acel moment. Niciun recruiter nu va privi insa cu ochi buni un candidat care, indiferent de motive, raspunde la un apel sau da mesaje in timpul intalnirii.

 

Nu pui intrebarile corecte

Intrebarile pe care i le pui intervievatorului arata ca esti interesat de companie, insa este recomandat sa te feresti sa intrebi lucruri pe care le-ai putea afla la o simpla cautare pe internet. Intrebari de tipul „Cand a fost fondata compania?” sau „Cine este CEO-ul firmei?” arata o slaba pregatire. Pe de alta parte, nu este recomandat sa ceri raspunsuri confidentiale, care sa il puna pe angajator intr-o pozitie delicata.

 

Lasi sa se vada cat de mult iti doresti jobul

Indiferent cat de mult iti doresti jobul, intervievatorul nu trebuie sa vada disperare in ochii tai. Nu vorbi despre toate interviurile la care ai fost si de cat de multa nevoie ai de un loc de munca. Asta nu numai ca il va face pe recruiter sa creada ca nu esti potrivit din punct de vedere emotional pentru un job, dar ii va lasa si oportunitatea de a-ti oferi un salariu mai mic, convins ca vei accepta orice suma.

 

Oferi raspunsuri monosilabice

Porneste de la premisa ca fiecare intrebare a recruiterului este una deschisa si incearca sa nu oferi raspunsuri de „da” sau „nu”. Cand faci o afirmatie, sustine-o cu argumente si exemple de situatii din care sa se inteleaga acele lucruri. De exemplu, cand spui ca esti o persoana organizata, vorbeste despre modul in care iti planifici sarcinile de serviciu, astfel incat intervievatorul sa isi faca o parere cat mai corecta.

interviu2

 

Ce intrebari trebuie sa pui tu angajatorului la un interviu de angajare?

Sansa ta de a pune intrebari apare, de obicei, la finalul interviului si ar trebui sa ai pregatite cel putin doua intrebari care sa denote interesul tau fata de companie, dar si dorinta ta de a face performanta pe un astfel de post. Iata 5 intrebari corecte pe care i le poti adresa recruiterului:

  1. Imi puteti spune mai multe despre responsabilitatile zilnice pe care le implica acest job?

Aceasta este sansa ta de a afla cat mai multe despre pozitia respectiva, astfel incat sa iti dai seama daca este, intr-adevar, jobul pe care ti-l doresti. Cand stii exact ce responsabilitati zilnice vei avea, iti va fi mai usor sa evaluezi de ce cunostinte si aptitudini vei avea nevoie.

 

  1. Care credeti ca sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba un angajat pentru a excela in acest job?

Aceasta intrebare iti poate oferi informatii valoroase legate de politica firmei, cultura organizationala si calitatile care sunt apreciate de manageri.

 

  1. Care sunt cele mai mari provocari cu care se confrunta departamentul/compania in acest moment?

Asa poti afla care sunt proiectele pe care compania le are in desfasurare si in care vei fi implicat pe termen lung, daca primesti jobul.

 

  1. Ce va place cel mai mult la aceasta companie?

Aceasta intrebare cu caracter personal il va face pe angajator sa iti ofere mai multe informatii despre cultura organizationala a companiei si oamenii care lucreaza acolo.

 

  1. Care sunt obiectivele companiei in urmatorii 5 ani?

O companie prospera are, cu siguranta, planuri de a se extinde, iar daca intentionezi sa ramai o perioada mai indelungata pe acest post, ar trebui sa stii la ce sa te astepti.

 

Interviu de angajare: intrebari si raspunsuri posibile

Inainte de un interviu, este bine sa te pregatesti cu niste raspunsuri-standard pentru cele mai frecvente intrebari puse de recruiteri. Iata care sunt cele mai intalnite 10 intrebari dintr-un interviu de recrutare:

 

  1. Ce imi poti spune despre tine?

Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa fie un rezumat al CV-ului tau, care sa dureze 3-5 minute si sa ii arate recruiterului ca ai calificarea necesara pentru cerintele postului. Daca ai deja o experienta relevanta in domeniu nu incepe cu facultatea pe care ai absolvit-o sau cu internshipurile pe care le-ai avut in urma cu 5 ani, ci rezuma-te la joburile mai recente si axeaza-te pe responsabilitatile pe care le-ai avut.

 

  1. Ce stii despre aceasta companie?

Arata ca te-ai documentat temeinic si ofera un raspuns cu informatii relevante: care este pozitia companiei in industria in care activeaza, care sunt principalii sai competitori, ce vechime are in domeniu.

 

  1. De ce vrei sa lucrezi pentru aceasta companie?

Vorbeste despre aspectele pozitive ale jobului si posibilitatea de a te dezvolta intr-o companie care a avut rezultate bune in trecut, care inoveaza si investeste in performante si evita subiectul salariului sau al programului mai bun.

 

  1. De ce ar trebui sa te angajam pe tine?/Ce ai in plus fata de alti candidati?

Arata-i recruiterului de ce te-ai potrivi foarte bine in companie si ce ai putea aduce in plus prin cunostintele si abilitatile tale. Vorbeste despre performantele de la fostul tau loc de munca si coreleaza aceste lucruri cu cerintele jobului pentru care ai aplicat.

 

  1. De ce ai plecat de la fostul loc de munca?

Vorbeste despre obiectivele tale profesionale si spune ca iti doreai un job care sa presupuna mai multe responsabilitati, conforme cunostintelor tale in domeniu. De asemenea, daca esti intrebat cum era atmosfera in compania pentru care ai lucrat, evidentiaza doar aspectele pozitive si tot ce ai invatat in timpul petrecut acolo.

 

  1. Care este cel mai mare defect al tau?

Nimeni nu isi recunoaste adevaratele defecte la un interviu de angajare, dar sa spui ca nu ai niciun defect denota aroganta din partea ta. In schimb, gandeste-te la un defect care poate fi interpretat ca o calitate pentru jobul tau, insa altul decat „Sunt mult prea perfectionist”, un cliseu repetat de numerosi candidati.

 

  1. Unde te vezi peste 5 ani?

Aceasta intrebare, devenita deja banala la interviuri, urmareste sa afle ce ambitii ai si cum vezi tu ascensiunea profesionala. Lasa sa se inteleaga ca ai niste obiective si ca vrei sa avansezi, insa nu mentiona ceva care il va face pe recruiter sa creada ca nu ai de gand sa stai mult timp pe acea pozitie, pentru ca „vrei sa iti deschizi propria afacere”.

 

  1. Ce salariu doresti?

Daca aceasta intrebare apare in prima parte a interviului, spune ca ai o cifra in minte, dar ca ai vrea sa afli mai multe despre ce presupune postul inainte sa oferi un raspuns. Cel mai bine este sa te gandesti la o suma minima, sub care nu ai fi dispus sa accepti postul, o suma medie, la valoarea pietei, si o suma cu 20% mai mare decat valoarea medie. Cand esti intrebat despre salariu, raspunde cu „Avand in vedere cerintele si responsabilitatile postului, dar si pregatirea mea in domeniu, consider ca un salariu de… ar fi motivant si corect”.

 

  1. Care este cea mai mare greseala pe care ati facut-o la locul de munca?

Poti spune ca nu ai comis greseli majore, dar ca exista situatii pe care iti doresti sa le fi gestionat in mod diferit si ofera un exemplu in acest sens.

 

    10. Te consideri o persoana de succes?

Indiferent de realizarile pe care le-ai avut, raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa fie „da”. Convinge-l apoi pe recruiter vorbind despre cum este definit pentru tine succesul: un echilibru intre viata profesionala si cea personala, reusite la locul de munca, un traseu profesional ascendent etc.

CV

Intrebari-capcana pe care angajatorii le pun angajatilor

Ce ţi-a placut cel mai puţin la fostul loc de munca?

Aceasta intrebare ii pune pe candidati in situatia tentanta de a vorbi despre tot ce nu mergea bine la serviciu, de la neintelegerile cu sefii, pana la atitudinea colegilor sau conditiile in care se lucra. Insa, daca te lasi prins in aceasta capcana, este posibil sa lasi impresia ca esti o persoana dificil de multumit, care este dispusa sa „dea din casa” in ceea ce priveste compania.

 

De ce exista „goluri” in parcursul tau profesional?

Trebuie sa fii capabil sa explici orice intreruperi din viata ta profesionala, indiferent ca este vorba de cateva luni sau un an sabatic. Angajatorul va intelege daca ai fost nevoit sa iti iei timp liber pentru a rezolva niste probleme, pentru a calatori sau pentru a te reface fizic si psihic.

 

De ce ai fost concediat de la compania X?

Raspunsul corect la aceasta intrebare este adevarul. Un angajator poate afla foarte simplu motivele care au dus la concedierea ta, mai ales daca lucrezi intr-o industrie mica. Iar daca afla ca ai mintit, acest lucru nu se va reflecta bine asupra imaginii tale.

 

Intrebari neobisnuite pe care le pun angajatorii angajatilor

Exista si intrebari mai putin obisnuite, iar pe unele dintre acestea angajatorul nu are voie sa ti le puna. Este bine sa stii ca, daca angajatorul iti adreseaza vreuna dintre aceste intrebari interzise, nu esti obligat sa raspunzi si poti sesiza orice abuz sau discriminare. Sunt considerate tabu intrebarile legate de rasa, etnie, religie, orientare sexuala, intrebari care privesc viata ta personala sau de cuplu, intrebari legate de starea ta de sanatate sau de aspectul fizic.

 

Interviu de angajare in engleza

In cadrul unui interviu de angajare pentru un post care iti cere sa stii limba engleza, te poti astepta ca angajatorul sa iti ceara un certificat care sa ateste cunostintele tale de limba, este posibil sa primesti un test scris sau ca interviul sa se desfasoare in limba engleza. Iar daca vrei sa stii ce intrebari se pun la un interviu de angajare in limba engleza, acestea nu difera foarte mult de intrebarile obisnuite pe care le primesti la un interviu standard.

 

Interviu de angajare in franceza

Multi angajatori care scot la concurs posturi pe limba franceza iti cer sa ai date examenele DELF sau DALF, care sa iti ateste cunostintele. Daca postul presupune doar sa faci conversatie in franceza, angajatorul va opta pentru un interviu in limba respectiva. Testele scrise sunt, de regula, adresate celor care trebuie sa comunice si in scris cu partenerii sau clientii francezi.

 

Interviu de angajare in germana

Vorbitorii de limba germana sunt foarte cautati pe piata si pot fi platiti cu pana la 30% mai bine decat cei care cunosc engleza, franceza sau spaniola. Pentru ca este atat de greu sa gasesti candidati care stiu aceasta limba, multi angajatori se multumesc si cu persoane care se descurca acceptabil sa comunice in germana, chiar daca nu sunt la un nivel foarte avansat de cunoastere a limbii.

interviu3

 

Interviu de angajare video

In cadrul unui interviu de angajare desfasurat online, 55% din atentie este captata de imagine, 38% de sunet si 7% de ceea ce spui. Asadar, ar trebui sa te asiguri ca intervievatorul te vede si te aude cat mai bine. Familiarizeaza-te cu programul pe care il vei folosi, Skype sau Google Hangouts, si exerseaza-le functionalitatile astfel incat sa capeti dexteritate.

De asemenea, verifica inainte ca microfonul si camera web sa functioneze bine, conexiunea la internet sa fie una buna, iar latopul sa fie conectat la priza, astfel incat sa nu existe intreruperi pe parcursul interviului.

Pe langa aceste aspecte, ai grija sa te pozitionezi in fata unui perete, astfel incat atentia intervievatorului sa nu fie distrasa de cum arata locuinta ta. Imbraca-te asa cum te-ai imbraca la un interviu fata in fata, iar cand vorbesti cu recruiterul, privirea ta trebuie sa fie indreptata spre camera web, nu spre propria imagine din laptop.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments (7):

  1. Samira

    October 30, 2017 at 16:24

    Din proprie experienta va spun ca intrebarile situationale sunt cele mai enervante. In afara faptului ca daca esti o persoana mai timida, nici vorba sa te descurci cu ceea ce te va pune sa faci.

    Reply
  2. Valentin Simionescu

    May 9, 2018 at 11:44

    Serioos??? Asta este educatie de grup cum sa te umilesti in fata angajatorului. Pai cum mama dracului un angajator are nymai drepturi iar angajatul doar obligatii si responsabilitati? In orice tara democratica angajatorul propune oferta de salariu in urma descrierii poastului. Angajatul la interviw este direct interesat de banii ce ii va castiga si de pauzele care le are precum si concediul OBLIGATORIU ce are dreptul la el. Ce vrajeala e aia sa spui angajatorului ca te intereseaza bunastarea angajatorului? Aiurea. Angajatorul are un singur plan: sa i faci profit. De aia are nevoie de tine si sa te plateasca cat mai putin sa aiba el profit mai mare. Grija angajatului care e? Sa primeasca un job cu orice pret? Cu pretul de a se umili?? GRESIT!!! Popor de lasi. Gasim numai sfaturi pretutindeni. Din astea de 2 lei si un ban. Nu va mai lasati calcati in picioare oameni buni. Aveti facultate. Ati invatat unii dintre voi si va duceti sa va angajati bucatari sau mai stiu eu ce job total pe langa ce ati invatat. Si sa va si milogiti la angajator ( eventual o ceafa lata) analfabet care a facut bani pe afara si si a deschis restaurant in Romania ca are fraieri care muncesc pe nimic. Nu. De altfel si marile cormpanii au adoptat sistemul unic romanesc de recrutare a fortei de munca. De ce? Pentru ca functioneaza si are angajati ca directori tot romani. Cum sa iti dea un directir de la surse umane un salariu bun tie? El trebyie sa isi mentina salariul lui cat mai sus. Cum face asta? Angajand oameni pe cat mai putini bani dar care sa fie cat mai eficienti. Acolo se reflecta munca lui. Pacat…ne lasam pacaliti de sfaturi. Experienta? Cand dumnezeu sa capeti experienta daca nimeni nu angajeaza fara experienta. Iar daca da…atunci salariul este drastic diminuat pe motivul experientei. Daca schimbi 4 sau5 joburi intr un an iar nu e bine. Cica nu esti loial. Serios?? Sa fiu loial..unei companii care nu plateste salariul la timo si atunci da doar junatate? Iar dreptul meu este incalcat grosolan si marlaneste mi se spune sa caut de lucru daca nu imi convine? Dragi sfatuitori de prin site urile astea de propaganda. Sfatuiti angajatorii cum sa si tine angajatii loiali. Cum sa si indeplineasca ei indatoririle fata de nagajati. Si vor avea si profit. Profitul nu se obtine peste noate. Si nici subjugand angajatii. Rusine.

    Reply
    • Stefan

      May 16, 2018 at 07:37

      Bravo super tare comentul

      Reply
    • Ela

      October 16, 2018 at 14:13

      Total de acord.

      Reply
  3. Andy01

    January 7, 2020 at 16:40

    Fiti voi insiva la interviu,negociati pentru voi si atat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *