DPAP.ro Presents

Imbunatateste productivitatea si concentrarea: Plantele la locul de munca

Birourile tind sa fie spatii formale, in cadrul carora mobila este sobra, iar aparatura impanzeste toata suprafata acestuia. Iar in acest loc, plantele pot parea sa nu se potriveasca contextului.

Dar rezultatele pe care acestea le pot avea asupra productivitatii sunt mai ridicate decat pot parea la o prima vedere.  Insa, pentru persoanele mai sceptice, care nu vad necesar efortul de a ingriji plantele si trebuie convinse de beneficiile acestui efort, mai jos se regaseste o lista cu principalele modalitati prin care plantele imbunatatesc productivitatea din cadrul birourilor.

 Schimbarea de peisaj

Contrastul dintre formalitatea mediului de lucru si aceste elemente vii, a fost specificat si mai sus. Dar in acel moment este posibil sa nu fi fost remarcat modul in care chiar aceasta discrepanta este un lucru bun. Dupa ore petrecute cu privirea atintita asupra unei bucati de plastic, inconjurat de bucati reci de metal, atunci cand ochii se indeparteaza de calculator si se aseaza, chiar si pentru un minut, asupra unei plante, starea de spirit a angajatului se poate schimba in bine. Fireste, este absurd sa afirm ca brusc va descoperi o fericire interioara, dar o mica schimbare in bine este cateodata imboldul necesar unui angajat pentru a gasi o formulare potrivita, o ideea diferita, o rezolvare a unei probleme.

De asemenea, plantele, in special florile, reprezinta o pata de culoare, care aduc optimism cu caracter molipsitor. Asadar, daca tu ca manager vei vedea brusc angajatii zambind mai des, daca vei observa o stare generala de bine, poti lua in considerare si prezenta plantelor ca unul din factorii declansatori.

Schimbarea de aer

Daca despre sensul figurat al schimbarii de aer am vorbit mai sus, nu putem uita de una din cele mai importante aspecte legate de plante: functia acestora de absorbtie a dioxidului de carbon si eliminare a oxigenului. Iar acest component al aerului, fiind esential pentru functionarea organismului, uneori poate fi obtinut in acest mod in cantitati mai mari decat prin deschiderea ferestrelor, avand in vedere nivelul ridicat de poluare. Deci, este foarte probabil ca prin deschiderea unei ferestre sa patrunda mai multe gaze toxice, decat oxigen. Ideea mentinerii continutului de oxigen la limitele de functionare normala nu mai reprezinta o solutie, avand in vedere nivelul de oxigen pe care plantele il pot emite, ajutand la functionarea creierului, dar si la disparitia migrenelor, care in mod categoric ar inceti nivelul de productivitate al angajatilor.

Plantele, o parte din natura adusa in interiorul unei companii, ramane ca o amintire a faptului ca viata nu se limiteaza in cadrul unor patru pereti, reusind simultan stimularea angajatilor si contributia adusa la cresterea nivelului de productivitate al angajatilor.

Tot ceea ce ele au nevoie este apa, in schimbul careia acestea aduc frumusete in birourile triste ale fiecarei companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *