DPAP.ro Presents

Hartie. Despre Gradul De Alb

“Avem doar o singura sansa sa lasam o prima impresie buna”

Astăzi, există atât de multe opțiuni de a alege hârtie pentru a imprima. Gradul de alb al hârtiei este un factor de luat în considerare.

 

Acesta va afecta modul în care documentul este citit și prima impresie pe care o face.

Pentru a înțelege mai bine gradul de alb al hârtiei, va trebui, de asemenea, să știi cate un pic despre luminozitatea hârtiei. Acestea sunt 2 elemente diferite, dar de multe ori se completează reciproc.

  • Luminozitatea hârtiei va arăta procentul de lumină albastră care reflectă prin hârtie. Aceasta se măsoară într-o lungime de undă. Scala de luminozitate merge de la albastru spre galben, ținand cont de faptul că acest lucru este destul de subtil. In timp, pe masura ce “imbatraneste”, culoarea hartiei începe sa obțina o tentă mai galbenă. Majoritatea tipurilor de hârtie albă pe care o vedem astăzi are un interval de luminozitate între 60 si 90%.
  • Gradul de alb al hartiei se referă la modul în care hârtia reflectă lumina.

Tine cont de faptul că gradul de alb al hârtiei poate fi văzut în mod diferit, în funcție de iluminare. În cazul în care utilizați lumină fluorescentă sau lumina de  interior, hârtia poate arăta diferit fata de cum arata în lumina zilei, care este considerata standard. Gradul de alb al unui document vă arată modul în care lumina este reflectată pe hârtie. Un mod excelent de a discerne albul unei hârtii este de a o verifica în biroul dumneavoastră, in dreptul unei fereastre, astfel încât să aveți combinația de iluminare interioara si exterioara. Dat fiind faptul că majoritatea isi doresc ca documentele lor sa fie vizualizate în birouri, modul in care apare hârtia în fața unui partener de afaceri la birou este critică pentru proiecte. Gradul de alb al hartiei este subtil, dar poate fi diferentiat.

 

Modul de prezentare conteaza, fie pentru un proiect la birou, școală sau acasă. Cu toții vrem ca munca noastră să arate cât mai bine atunci când este văzută de alții.

Alegerea hârtiei potrivite poate face o diferenta mare. Ai putea compara gradul de alb al hârtiei cu diferența dintre a primi comanda cafelei cu 1% sau lapte integral. La prima vedere, s-ar putea să nu realizezi vreo diferență între cele două cafele, dar după o înghițitură sau două sigur iti vei da seama. Gradul de alb al hârtiei schimbă modul în care hârtia este văzută de alții. Tine cont de faptul că înțelegerea luminozitatii hârtiei poate fi destul de utila, deoarece acest termen este strâns legat de gradul de alb al hârtiei.
Dar pentru cele mai multe proiecte de lucru sau de la școală, că albul mai clară este ceea ce se dorește. Nu uitați să se uite la albeață de hârtie atunci când comanda de hârtie pentru birou!

Pentru majoritatea proiectelor de lucru sau de la școală, este recomandat sa se foloseasca un alb cat mai clar. Luati in considerare gradul de alb al unei hartii de fiecare data cand comandati hârtie pentru birou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *