DPAP.ro Presents

Ghidul demisiei: Toate informatiile pe care trebuie sa le stii

Demisia nu este cea mai confortabila sau placuta experienta prin care puteti trece, insa, e posibil ca nemultumirile de la locul de munca sa va aduca in punctul in care, singura solutie o reprezinta parasirea pozitiei ocupate in cadrul unei companii.

Fireste, fiind un proces delicat, trebuie actionat urmarind anumiti pasi, pentru nu a atrage consecinte negative, dupa plecarea din firma.

 Aspect

Modul in care aceasta scrisoare de demisie trebuie sa arate este conturata de un scris ingrijit, care sa demonstreze ca nu ati redactat demisia intr-o pauza de pranz, in graba, ci ca este o decizie calculata, pe care v-o asumati in totalitate. Desigur, aspectul hartiei pe care alegeti sa scrieti cererea de demisie trebuie sa fie impecabil: fara pete, sau eventuale indoiri ale foii.

 Formulare

Nu trebuie sa explicati motivul pentru care alegeti sa demisionati, dar asta nu inseamna cu nu trebuie sa pastrati o modalitate de abordare formala, cu un limbaj impersonal si cu o grija speciala in ceea ce priveste eventualele erori de punctuatie sau gramatica.

 Model

Puteti alege completarea unui model de scrisoare de demisie ca cel de mai jos sau il puteti folosi doar ca o matrice pentru propria scrisoare de demisie, din dorinta de a face acest proces putin mai personal si, ca prin atragerea atentiei asupra demisiei dumneavoastra, sa creati posibilitatea de a grabi putin lucrurile.

Exemplu:

Domnule Director,

Subsemnatul……domiciliat in………, Str……. , posesor al C.I. seria….. nr. …. eliberat de …… la data de ….. CNP …., avand functia de …… la societatea/compania condusa/administrata de dumneavoastra, SC….. , va rog sa imi aprobati prezenta cerere de demisie incepand cu data de ……., respectand prevederile Codului Muncii si respectand preavizul de …. zile lucratoare conform Contractului de munca.

 Abordarea angajatorului

Poate cel mai important aspect din acest procedeu de parasire a locului de munca il reprezinta momentul propriu-zis in care inmanati scrisoarea de demisie. Puteti sa va schitati mental un oarecare discurs sau sa cereti opinia cuiva care a mai trecut printr-o asemenea experienta; cert e ca atitudinea din cadrul scurtei intalniri ar putea sa cantareasca cel mai mult. Asa ca, ramaneti increzatori, dar nu alegeti sa afisati o atitudine defensiva. Daca doriti, puteti motiva alegerea demisiei, dar nu va intimidati in fata reactiei angajatorului si mentineti-va pozitia pana la iesirea din biroul acestuia.

Prin urmarirea atenta a fiecarui pas aferent procesului de demisie, puteti scapa rapid de stresul ce il aduce si exista sanse mari sa obtineti referinte pozitive pentru viitorul post unde veti aplica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *