DPAP.ro Presents

Gaseste-ti stilul de productivitate personal

Ai avut o ceasca de cafea, lista ta de to-do este scrisa si esti gata de plecare. Deci, de ce esti complet blocat, in imposibilitatea de a porni chiar si cea mai usoara sarcina pe lista?

 

Cu totii am avut zile ca acestea, pe parcursul unei zile de munca, atunci cand ai facut sase lucruri imposibile inainte de micul dejun, si ai concurat prin sarcinile esentiale inainte de pranz. Motivul? Ordinea acestor sarcini nu au fost neaparat intr-o anumita ordine, doar in ordinea potrivita pentru tine.
Stilul tau de productivitate personal are sens in acele zile si se asigura ca in cel mai rau caz, eficienta ta se incadreaza undeva intre cele doua, mai degraba decat lasandu-te fara speranta in urma deadline-urilor. Daca nu stii de unde sa incepi, citeste mai departe si vezi daca te poti reorganiza.
Daca ai fi fost un student care gasea revizuire mai usor atunci cand a avut zumzetul de fundal al bibliotecii, sau chiar de muzica, atunci ar trebui sa incerci sa-ti iei laptop-ul la o cafenea in loc sa incerci sa fi productiv, fie acasa sau la locul de muncă. Daca seful tau nu este de acord cu tine sa faci acest lucru, zumzetul biroului va oferi, probabil, suficient zgomot pentru a te concentra; cu toate acestea, daca observati ca sunteti intrerupt prea mult de colegi, merita sa incerci sa gasesti strategii pentru a limita perturbarile sau pentru a le programa pe tot parcursul zilei.
Iubitorii de liniste totala vor gasi birourile cu plan deschis si alte medii zgomotoase cam dificile. Cu toate acestea, trimiterea de semnale “ocupat” va contribui la limitarea întreruperilor. Castile sunt mult mai utile decat pentru a asculta muzică. Ele pot bloca, de asemenea, majoritatea zgomotului ambiental si ajuta la concentrare.

 

Stilul tau de productivitate personal va depinde foarte mult de atunci când te simti cel mai alert si capabil sa functionezi.

 

Bufnitele de noapte s-ar putea sa functioneze mai bine daca isi programeaza tasak-urile mai putin esentiale sau intalnirile de dimineata si sa profite de o concentrare mai clara si o mai buna functionare cerebrala in dupa-amiezile tarzii si seara devreme.

 

Cei matinali ar putea dori sa profite de a se trezi mai devreme pentru a merge la biro cu o ora inainte de colegii lor, sa-si rezolve cea mai mare parte a zilei pe parcurs.

 

In cele din urma, un lucru este comun tuturor angajatiilor, si anume epuizarea, daca incearca sa se forteze pentru a se concentra prea mult timp.

 

Ca regula, între 20 și 25 de minute de activitate concentrata, urmată de o pauză de 5 pana la 10 minute ar trebui sa te ajute sa depui mult mai multa munca decat o ora solida de macinare. Exista o selectie de aplicatii gratuite disponibile pentru a te ajuta cu acest aspect al productivității, asa ca merita investigate cateva pentru a vedea daca functioneaza si pentru tine – in cazul in care aveti indoieli, utilizati functția de alarma a telefonului pentru a seta pauzele de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *