DPAP.ro Presents

Fun Facts despre Papetărie și birotică

Produsele de birotică și papetărie reprezintă o gamă largă de obiecte extrem de folositoare în viața de zi cu zi, atât la birou, cât și acasă. De la creioane, capsatoare și până la hârtie sau copiatoare, ele ne ajută să ne îndeplinim task-urile zilnice într-un mod cât mai eficient.

papetărie și birotică

 

Highlighter-ul fluorescent galben reprezintă 80% din vânzările de textmarkere

Culoarea galben este vizibilă chiar și pentru persoanele care nu pot distinge culori, și se pare că acesta ar fi motivul din spatele vânzărilor mult mai mari.papetărie și birotică

Un pix BIC poate să scrie 2 km

Aceste pixuri conțin suficientă cerneală cât să poată produce 2 kilometri de scris.

 

Post-it-urile au fost create din greșeală

Când un om de știință a încercat să creeze un adeziv foarte puternic, eșecul său a fost transformat într-un lipici temporar, care să nu dăuneze suprafețelor.

 

Astronauții folosesc creioane în spațiu

Majoritatea pixurilor nu scriu decât dacă sunt ținute cu vârful în jos. De aceea, astronauții care au nevoie să scrie ceva în spațiu, folosesc creioane.

Radiera originală

Guma de șters nu a însoțit dintotdeauna creioanele. Până la invenția radierelor, pâinea învechită era folosită pentru a șterge mina de creion.

 

Hârtia a fost creată acum mii de ani.

Eunucul chinez Cai Lun a fost cel care a inventat prima formă de fabricare a hârtiei în China Antică, în secolul II.

 

Primul capsator din lume

a fost produs pentru regele Louis al XIV-lea. Fiecare capsă folosită de Regele Franței era inscripționată cu emblema curții regale.

 

Agrafe de hârtie, simbol anti-nazist

În al II-lea Război Mondial, Rezistența Norvegiană purta agrafe de hârtie pe reverele uniformelor. Acestea simbolizau rezistența împotriva ocupației naziștilor.

 

Stiloul, mai vechi decât hârtia.

Egiptenii antici foloseau un tip primitiv de peniță pentru a scrie pe papirus. Astfel, stiloul este chiar mai vechi decât hârtia modernă.

 

Cine-ar fi crezut că produsele de birotică și papetărie ar putea avea o istorie atât de interesantă?

Ele par niște obiecte banale, pe care le folosim zilnic pentru a scrie, tipări, organiza și nu numai.

Dar tocmai aceasta eficiență pe care ele o oferă demonstrează cât de importante sunt și de ce unele forme primitive ale lor datează chiar de mii de ani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *