DPAP.ro Presents

Folie stretch – avantaje si utilizare

Folie stretch – Utilă nu doar pentru alimente

Folie stretch, sau folia extensibilă este utilizată în procesul de ambalare finală a paleților, fiind realizată din polietilenă liniară de joasă densitate, sau LLDPE, materia primă de bază. Aceasta poate fi utilizată în toate sectoarele în care este necesară o ambalare rezistentă la apă, transparentă sau opacă, ușor de manevrat și eliminat.

folie colorata

Folosind folie stretch poți ambala orice tip de produse. Materialul este rezistent și ușor de utilizat peste orice, indiferent de forma sau dimensiuni. Iar dacă o înfășori în mai multe straturi, va deveni foarte rezistentă. Cu toate acestea, folia rămâne flexibilă și ușor de manevrat după orice formă.

folie stretch

Avantajele pe care le aduce folia stretch

  • Ajută la manipularea și stabilizarea produselor
  • Protejează împotriva prafului, umezelii și a altor factori dăunători din mediul înconjurător
  • În cazul alimentelor, poate prelungi valabilitatea acestora
  • Ascunde ambalajele sau dimpotrivă, folosind folie în culori diferite, poate diferenția produsele

Tipuri de folie stretch

Atunci când alegi o folie stretch, ia în calcul în primul rând felul în care se înfoliază. Astfel, exista două tipuri de folie stretch: manuală sau automată.

Cea automată se folosește doar la mașinile de paletizat specifice, e o folie elastică, ce poate fi tensionată chiar până la 300%. Folia stretch automată protejează împotriva loviturilor și a impactului direct și este ușor și rapid de folosit.

wrapping

După stabilirea tipului de utilizare, se alege modul în care produsele sunt pe paletul ce urmează să fie înfoliat. Astfel se alege pentru palet uniform, pentru palet ușor uniform sau pentru palet neuniform. După stabilirea formei paletului, trebuie să ții cont și de greutatea acestuia. Folosește un tip de folie stretch pentru paleți ce cântăresc mai puțin de 300 kg, un alt tip pentru paleți ce cântăresc între 300 și 500 de kg și alta pentru paleți ce cântăresc peste 500 kg.

Următorul tip de folie stretch, cea manuală, este realizat din materie primă nouă, îndeplinește cele mai exigente cerințe de calitate, și poate fi utilizat la paletarea manuală, la ambalarea individuală a produselor, la transportul de mobilă sau alte obiecte, precum și pentru a proteja anumite suprafețe și produse împotriva zgârieturilor, prafului sau a mizeriei. Protejează produsele împotriva umezelii, a prafului și murdăriei și poate fi tensionata pana la 150%.

folie stretch

Atunci când alegi folie stretch pentru ambalarea produselor tale, urmărește următoarele caracteristici:

  • gradul de transparență/culoarea;
  • diametrul tubului;
  • modul de utilizare – manuală/automată;
  • grosimea, care este măsurată în microni, lățimea și rezistența la impact.

palet

Pentru mai multă eficiență, poți folosi și un dispenser de folie stretch, un dispozitiv operat manual cu care folia se înfășoară mult mai rapid. Poate că pentru ambalarea alimentelor sau a obiectelor casnice nu vei avea nevoie de acest accesoriu, însă pentru proiecte mai mari și eficientizare, dispenser-ul poate fi de mare ajutor.

De la paleți, cutii, bagaje și până la alimente, folia este extrem de practică în orice situație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *