DPAP.ro Presents

Despre Cartușe Imprimantă – alege, înlocuiește, reciclează!

După achiziționarea și folosirea unei imprimante, descoperim că avem nevoie și de alte informații suplimentare, care pot părea dificil de înțeles. Pentru ca tu să poți alege cele mai bune produse și consumabile, am pregătit un mic ghid despre cartușe imprimantă.

Află tot ce trebuie să știi despre cumpărarea, înlocuirea și reciclarea cartușelor și tonerelor, tipurile existente pe piață și diferențele dintre ele.

toner

Fabricarea și asamblarea de cartușe imprimantă este un proces complex care antrenează sute de mecanisme. Atunci când decizi să înlocuiești cartușul sau toner-ul cu unul original, e ca și cum ai avea o imprimantă/multifuncționala nouă.

Pentru printuri impecabile și o durată de viață mai lunga a imprimantei tale, trebuie să înțelegi de ce tip de cartuș ai nevoie și care sunt opțiunile disponibile.

Cartușele de imprimanta se clasifica în trei categorii principale: cartușe OEM, cartușe compatibile și cartușe remanufacturate.

CARTUȘELE OEM

Aceste cartușe provin de la producătorii originali sau de la parteneri care au primit licențe de fabricare, sau OEM (Original Equipment Manufacturer) – Producător de Echipament Original.

Cartușele originale poartă numele fabricanților de imprimante: HP, Canon, Lexmark, etc., și sunt de calitate ridicată. Acest tip de cartușe este și cel mai costisitor, dar oferă cea mai bună garanție a calității.  Cu un cartuș original poți fi sigur că imprimanta ta va funcționa corespunzător, spre deosebire de alte tipuri de cartușe.

toner

CARTUȘELE compatibile

Nu te speria de denumire! Deși sunt fabricate de producători terți, cartușele compatibile oferă o calitate similară celor originale, și pot să atingă sau chiar să depășească specificațiile și calitatea OEM.

Disponibile la prețuri mai scăzute decât cartușele OEM, cartușele compatibile pot fi o alternativă bună pentru imprimanta ta.

CARTUȘELE remanufacturate

Nu confunda cartușele remanufacturate cu cartușele compatibile! Un cartuș remanufacturat este de fapt un cartuș original recondiționat.

Cum? Cartușele originale goale sunt colectate de la utilizator, apoi sunt curățate. Componentele folosite sunt înlocuite cu altele noi, și reumplute cu cerneală sau toner. Prețul unui cartuș remanufacturat este mai ridicat decât cel al compatibilelor și mai mic decât pentru un cartuș original. Datorită recondiționării, acest tip de cartuș este și mai prietenos cu mediul înconjurător.

cartuse imprimanta 2

Cum ȘI CÂND trebuie să schimbi CARTUȘUl

Atunci când observi că tipărirea nu mai este clară și culorile sunt șterse, este timpul să înlocuiești cartușul sau toner-ul imprimantei tale. Aceasta îți va transmite o avertizare atunci când cartușul este gol, iar majoritatea imprimantelor oferă și posibilitatea de a verifica nivelul de cerneală.

cartuse imprimanta 3

Înlocuirea de cartușe imprimantă nu este un proces dificil. Ea poate diferi în funcție de modelul de imprimantă, dar în cazul tuturor tipurilor de cartușe imprimantă, acestea sunt sigilate, așa că asigura-te ca ai scos banda protectoare înainte de a îl introduce în imprimantă.

Cum arunci cartușul – PROTEJEAZĂ mediul!

Nu arunca cartușe imprimantă la întâmplare! Cartușele goale sunt considerate DEEE – deșeuri provenite din utilizarea consumabilelor de echipamente informatice și de birou. Multe tipuri de cartușe imprimantă sunt nedegradabile și poluante.

Cartușele goale sunt un deșeu dăunător pentru mediu și pentru om după folosire. Ele conţin praf rezidual, materiale plastice, diverse metale și alte substanțe toxice.

Poate dura chiar și 1000 de ani ca un cartuș folosit să se descompună, iar alternativa de ardere poluează și crește emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la încălzirea globală a planetei.

cartuse imprimanta

Dacă reprezinți o companie, este important de știu că legislaţia în vigoare prevede ca fiecare societate comercială să aibă o evidenţă a tuturor deşeurilor rezultate din activitatea sa şi de a oganiza eliminarea acestora în condițiile prevăzute de lege. În cazul cartușelor de echipamente de birou consumate, aceasta înseamnă: organizarea strângerii, păstrării temporare şi predării cartușelor consumate către centrele de colectare specializate, pentru fiecare predare eliberându-se o adeverință corespunzătoare.

Așa că, atunci când cartușele din imprimanta ta s-au golit și necesită înlocuirea lor, te încurajăm să le duci la un centru de colectare!

cartuse imprimanta 4

Orice tip de cartuș sau toner alegi pentru imprimanta ta, asigură-te ca ele provin de la producători și furnizori de încredere, altfel riști sa scurtezi considerabil viața aparaturii tale.

Folosind consumabile de calitate, obții rezultate impresionante și print-uri eficiente și rapide. Consumabilele contrafăcute nu oferă nicio garanție a calității acestora. Cartușe imprimanta originale au cerneala de cea mai buna calitate, care asigură rezultate excelente la tipărire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *