DPAP.ro Presents

Cum trebuie sa arate un birou ca sa incurajeze productivitatea si creativitatea?

„Nu pune clientii pe primul loc. Pune-ti angajatii pe primul loc. Daca ai grija de angajati, acestia vor avea grija de clientii tai.” – Richard Brandson

 

De ce nu este nevoie sa te ocupi de clienti sau sa te stresezi din cauza lor? Pentru ca un angajat multumit care se simte bine la locul de munca o va face in locul tau. Insa in ziua de azi, majoritatea companiilor mari si mici au inceput sa se confrunte cu problema recrutarii persoanelor calificate care se vor bate intr-adevar pentru clientii.  Sunt foarte multe locuri de munca care ofera conditii de lucru asemanatoare si foarte putini candidati cu adevarat buni atat din privinta calificarii cat si a experientei profesionale. In aceste conditii, tot mai multe companii au inceput sa recunoasca faptul ca amenajarea unui mediu de lucru placut si modern va inclina balanta in favoarea lor atunci cand vine vorba de atragerea celor mai buni candidati. Pe langa faptul ca un mediu de lucru placut si creativ poate atrage mai usor forta de munca calificata, angajatii care lucreaza intr-un astfel de birou, destinat sa isi faca utilizatorii sa se simta comod, contribuie la cresterea productivitatii.

 

Doresti sa creezi un loc de munca modern si creativ? Daca da, uita de toate preconceptiile pe care le-ai avut pana acum in legatura cu amenajarea biroului.

 

Sa incepem cu nuantele de culori. Chiar este nevoie de culori sobre in birou sau oare poti opta pentru o combinatie de culori inedita, creativa care sa stimuleze vizual oamenii? In categoria asta nu intra doar peretii, ci si mobilierul, elementele de decor care, combinate pot crea o imagine distinsa. Consideri ca fiecare angajat are nevoie de un birou propriu cu telefon fix si calculator? Gandeste-te inca o data. In vremea laptopurilor, telefoanelor mobile si aparaturii birotice portabile, este nevoie de un birou care sa tina intr-un loc fix angajatul sau poti cauta un design alternativ ? O masa mare, o canapea, cateva fotolii in care angajatii pot alege locul care le place cel mai mult pentru a lucra poate face minuni.

 

Ce ai zice de un spatiu de lucru care arata ca un apartament? Cand intri in birou, pentru moment, poti uita ca te afli la locul de munca. Totul este comod si confortabil, ca acasa.  Poti crea zone in interiorul „biroului apartament” pentru conversatii, spre exemplu, un loc ideal ar fi o tejghea si cateva scaune de bar unde toata lumea se opreste sa vorbeasca, sau doua canapele trase una langa cealalta, sau un coltar care faciliteaza colaborarea si lucrul in echipa.

 

Decoreaza biroul in asa fel incat acesta sa fie in concordanta cu activitatea firmei tale. Nu conteaza daca aceste elemente de decor sunt masini de curse, jucarii de plus sau produse cosmetice; incearca sa creezi un anturaj care sa fie in simbioza cu atmosfera care domina in birou. Incearca sa adaugi cat mai multe plante si lumina naturala, intrucat studiile arata ca plantele si spatiile verzi stimuleaza creativitatea angajatilor.

 

Poate intrebarea cea mai importanta este, de unde stii cum sa decorezi biroul in asa fel incat sa stimuleze oamenii care lucreaza acolo. Raspunsul este simplu: urmareste-i, priveste ce le place, cum se comporta, unde prefera sa stea, la masa sau pe o canapea. Iar pe de alta parte, da mana libera si angajatilor lasandu-i sa aleaga ei obiectele de decor prin lucruri personale, cani, pixuri sau echipamentele de birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *