DPAP.ro Presents

Cum combati durerile de spate: masuri de protectie

Durerile de spate afecteaza multi dintre angajati, cauza principala a acestora fiind pozitia incorecta de la birou.

Schimbarea care va avea rezultate pozitive asupra coloanei si care poate scapa angajatul de durerile de spate provocate de scaunul de la birou include doua solutii simple:

 Adoptarea unei pozitii corespunzatoare

Pentru a elimina definitiv durerile de spate, trebuie sa scapi de sursa acestora. Asadar, pentru a avea o pozitie corecta pe scaun, trebuie sa te asiguri ca intre ecranul calculatorului si ochii tai se afla o distanta de 60 cm, iar de asemenea, ideal ar fi ca ecranul sa aiba un unghi de inclinatie de 10 grade.

Pozitia coloanei trebuie sa formeze un unghi de 90 de grade cu picioarele, iar aceasta trebuie sa isi gaseasca sprijin in spatarul scaunului. De asemenea, bratele trebuie sa formeze unghi drept cu tastatura, ceea ce ajuta la diminuarea durerilor bratelor, deoarece acestea nu mai stau in tensiune.

Asadar, pentru realizarea acestei pozitii corecte, scaunele ergonome, care pot fi reglate in asa fel incat sa asigure cea mai potrivita pozitie a spatelui, sunt cu adevarat de ajutor. Aceste tipuri de spatar pot fi gasite in variantele:

Suport ergonomic pentru spate, FELLOWES Mesh

Suport ergonomic pentru spate, negru, FELLOWES Slimline

Exercitii fizice

O alta cauza primodiala care amplifica durerile de spate o constituie lipsa constanta de exercitii fizice. Din acest motiv, muschii spatelui nu sunt suficient dezvoltati, iar incordarea provocata de mentinerea unei pozitii incorecte ajunge sa contribuie la degradarea sanatatii tesutului muscular.

Chiar si printr-o miscare brusca, precum aplecarea dupa un document cazut pe jos sau întoarcerea brusca pot cauza lezari serioase ale coloanei.

Asadar, exercitiile pentru intarirea muschilor spatelui vor reusi sa contribuie la sustinerea corecta o acestuia, fiindca daca muschii reusesc sa sustina mai usor greutatea corpului, nu vor mai fi suprasolicitati de sarcinile obisnuite.

Dar exercitiile au efecte pozitive si din punct de vedere al relaxarii musculaturii, iar daca spatiul permite, ideea unor serii de ridicari-aplecari si rotiri poate fi una foarte buna.

Dupa cum am specificat la inceputul articolului, solutiile nu sunt dificile. Singura parte dificila o reprezinta continuarea acestora pentru o perioada foarte lunga de timp. Nu trebuie sa te opresti in momentul in care durerile se amelioreaza, nici macar atunci cand acestea se opresc. Acesta este singurul secret al succesului, nu medicamente minune, care iti promit efectul peste noapte. Fiindca, esential este nu tratarea efectelor, ci a cauzei. Iar sursa acestor dureri apare chiar in cadrul birourilor, iar acesta poate fi si locul in care ele vor inceta.

Printr-o exercitare puternica a vointei, atat pe parcursul lungului program de munca, cat si in afara sa, dupa ce coloana isi stabileste pozitia corecta ca fiind definitiva, efortul se va diminua semnificativ, totul fiind din acel punct un act reflex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *