DPAP.ro Presents

Cum arata lista perfecta de To-Do

Managementul timpului este defapt managementul atentiei.

Echilibrul se obtine la fel de mult prin managementul atentiei tale cat si despre cum iti planifici ziua. Putina planificare poate face o mare diferenta. Sa iti creezi o structura clara a programului tau te va ajuta sa iti bifezi task-urile relaxat, concentrat si in acelasi timp iti va permite sa iti dai seama cum si unde iti aloci timpul. 

Mai jos iti las cateva stratefii despre cum sa iti structurezi lista perfecta in fiecare zi:

 

Prioritizeaza. Uita-te la lista actuala la ce e deja planificat in ziua respectiva si identifica ce nu este negociabil.

Procrastineaza. Pune toate activitatile care nu sunt constranse de timp in lista de maine.

Obiective. Uita-te la lista ramasa pentru azi si identifica acele task-uri care te duc mai aproape de obiectivele dorite. Elimina-le pe cele care nu te misca in directia lor. Aranjeaza lista care a ramas in ordine in functie de prioritatea lor.

Mananca broasca. (da e tradus din engleza, dar la fel de ciudat suna si in engleza) Mark Twain zicea: “Daca este treaba ta sa mananci broasca, cel mai bine o mananci la prima ora dimineata. Si, daca este treaba ta sa mananci doua broaste, cel mai bine o mananci pe cea mai mare prima oara”. In alte cuvinte, ocupa-te de cel mai mare si infricosator task.

Organismul tau. Fii observant cu felul in care se comporta organismul tau. Cum te simti in diferite parti ale zilei? Planifica in concordanta. De exemplu, pentru task-urile la care trebuie sa fii foarte concentrat ai nevoie de o parte din zi in care mintea nu iti este incarcata cu alte lucuri, sa fii cu mintea lucida.

Mail-uri, notificari, social media. Desi ne-am obisnuit sa verificam constant toate cele 3, de fiecare data cand suntem distrasi de la ceea ce facem avem nevoie in medie de 7 minute pentru a ne reconcentra la un task de la care am fost indepartati. Planifica timp pentru raspuns mail-ur, verificat social media si opreste-ti notificarile.

Planificarea intalnirilor. Cercetarile arata ca dupa-masa (in special ora 15:00) este momentul optim pentru desfasurarea activitatilor sociale precum intalnirile. 

Cat dureaza? Nu planifica ceva pentru 30 de minute sau o ora doar pentru ca arata bine si vei avea un programul frumos organizat. Daca o intalnire dureaza 7 minute, asta inseamna ca salvezi 23 de minute din timpul tau.

 

Recomandarile scrise sunt recomandari personale sustrase si adaptate din diverse carti si articole citite despre dezvoltare personala, productivitate si management. Ele sunt menite sa te ajute sa conturezi cat mai bine o zi planificata.

Daca iti place acest articol te rugam sa-i dai un share. Articolul este scris pentru blogul nostru de catre Agentia de Marketing Digital partener DPAP. 

 

Daca doresti sa iti creezi un blog pentru compania si clientii tai lasa-le un mesaj pe: www.digital-levels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *