DPAP.ro Presents

Cum alegi o hartie potrivita?

De cele mai multe ori nu este vorba despre ceea ce spui pe cate este despre cum o spui. Intr-un discurs, poate fi tonalitatea cuvintelor care ofera emotie ascultatorilor.

In scris, hartia pe care ai pe care printezi poate avea un impact la fel de important pe cat este continutul informatiei sau mesajului.

Hartia si Mesajul

Sa alegi hartia potrivita este o decizie creativa, unde se ia in calcul informatia transmisa si cititorul ei. Pentru un impact maxim, aceste doua elemente trebuie sa fie in uniune perfecta. Este elementul cel mai usor de gestionat pentru a te diferentia de competite.

Principiile Intai

Prima intrebare care trebuie adresata in momentul in care vrei sa printezi este: De ce printez asta? Ce anume vrei sa spui si care este reactia asteptata de la cititor? Este o reactie emotionala sau o actiune pratica? Printul pe hartie este unul din uneltele care dau o forma finala mesajului. Cu aproximativ 1000 de tipuri de hartie disponibile pe piata, mesajul poate lua foarte multe forme finale.

Printeaza cu sens

Daca vrei sa promovezi un produs High-End, face sens sa folosesti o hartie premium de clasa A pentru a oferi un sentiment premium. Chiar daca vanzarea nu doresti sa o efectuezi imediat, imaginea oferita este necesara pentru intregirea cercului premium.

Poti incepe cu o hartie de calitate medie, profesionala cu o greutate un pic mai mare si o luminozitate mai ridicata decat hartia pe care o folosesti in fiecare zi. Pentru alti diferentiatori poti opta pentru o hartie mai fina satinata sau lucioasa ca sa faci diferenta din start.

Durata printului

Care este durata de viata a documentului? O sa se foloseasca o singura data si o sa se arunce dupa ce e citita informatia? Este un afis publicitar care trebuie sa reziste la soare? Un act de identitate care va sta in portofel un an? Sau o harta militara care va trebui sa supravietuiasca in conditii extreme de caldura si frig cu un grad ridicat de umiditate?

Aici intervine hartia foarte specializata, hartie sintetica care sun testate in laborator pentru toate tipurile de conditii. Se recreeaza umididtatea, oxigenul, frigul si in general conditii la care aceste hartii nu vor fi niciodata supuse, dar se intind limitele. Dupa teste, acestor hartii li se ofera setarile optime de folosinta si sunt oferite ca solutii pentru toate nevoile de printare care ar putea aparea.

Productivitate

Faptul ca imprimanta iti detecteaza automat setarile de care hartia ta are nevoie nu este singurul lucru care iti imbunatateste productivitatea la birou. Alte formate de hartie includ hartia pre-perforata care elimina necesitatea de a perfora documentele ulterior. Hartia sintetica are o durata de viata atat de mare incat elimna nevoie laminarii ulterioare pentru informatiile care trebuie sa aiba o durata lunga de viata precum cartile de identitate.

La DPAP oferim intodeauna cea mai buna solutie clientilor nostrii. Consultantii sunt pregatiti sa afle toate informatiile necesare conform nevoilor clientilor. Filtrul acesta ajuta la o comunicare unica si impecablia indiferent de mediul in care compania ta alege sa comunice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *