DPAP.ro Presents

4 Tipuri de Hartie A4 in Functie de Necesitati

Hartie A4. Cum sa alegi in functie de necesitati.

Copiatorul sau imprimanta folosesc 99% din timp hartie format A4 pe care o poti alege foarte simplu in functie de una din cele 4 necesitati. Tot ce trebuie sa stii este tipul imprimantei pe care o folosesti (inkjet sau laser) si ce fel de document vei printa.

Cele 4 tipuri de documente:

1Copii si print-uri de zi cu zi
Pentru print-urile care sunt folosite in birou si apoi sunt aruncate (poate chiar in aceeasi zi) se recomanda folosirea unei hartii economice. De obicei folosita pentru uz curent, accentul cade pe functionalitate, nu pe aspect. Aici intra fax-urile, mail-urile sau informatiile pe care vrei sa le ai la indemana in format fizic pentru o perioada scurta de timp.

Recomandarea specialistului: Hartie A4, 80 g/mp, 500 coli/top SKY Copy

2Prezentari, brosuri, invitatii, flyere
Atunci cand vrei sa faci o impresie buna din prima ai nevoie de niste print-uri calitative. Pe langa imprimanta pe care o folosesti, conteaza foarte mult tipul hartiei pe care printezi. Ai nevoie de o hartie speciala pentru inkjet sau laser. Proprietatile acesteia ajuta la uscarea mai rapida a cernelii si astfel nu apar stersaturi sau culori deformate. O hartie lucioasa si cu un grad de alb ridicat ofera documentului culori stralucitoare cu un contrast puternic. Aceasta hartie este intodeauna mai densa, asta insemnand ca scrisul imprimat nu va fi niciodata vizibil pe verso.

Recomandarea specialistului: Hartie multifunctionala A4, 100 g/mp, 500 coli/top, COLOTECH+

3Hartie foto
Toti ne dorim ca fotografiile printate sa fie identice cu cele din aparatul nostru foto. Pentru asta avem nevoie de o hartie speciala pentru fotografii. Alegand hartia noi insine, reusim sa controlam costurile si calitatea fotografiilor. Optiunile sunt multiple, dimensiuniile variind in functie de imaginile pe care vrei sa le printezi. Variantele glossy sunt folosite pentru un aspect clasic, iar cele mate pentru un aspect mai deosebit.

Recomandarea specialistului: Hartie foto A4, 170 g/mp, 100 coli/top, lucios, CANON Everyday Use

4Documente Business
Pentru documentele care circula in interiorul companiei intre departamente sau in exterior catre clienti si furnizori ai nevoie de o hartie care sa transmita cu succes imaginea companiei. Un alb puternic da unui document contrastul de care are nevoie. Atunci cand contrastul continutului este mai ridicat, nivelul de perceptie creste, iar asimiliarea informatiei se realizeaza mai usor. O hartie de calitate standard in aceste situatii poate doar sa iti ofere in perceptia colaboratorilor o imagine… standard.

Recomandarea specialistului: Hartie A4, 80 g/mp, 500 coli/top, SKY Premium

 

 

Avem toate tipurile de hartie! Descopera oferta completa ->aici<-!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *