DPAP.ro Presents

Creioane clasice vs creioane mecanice: pret si functionalitate

Deoarece un manager achizitioneaza instrumentele de scris pentru intreg biroul, este important pentru acesta sa aleaga dintre creionul clasic vs. cel mecanic.

Fiecare dintre cele doua variante prezinta avantaje si dezavantaje, asa cum este de asteptat, iar prin cantarirea acestora se poate ajunge la o decizie echilibrata. Fiindca, desi acest aspect este unul minor, ca manager de ce nu ai alege cea mai buna varianta in tot ceea ce este legat de companie?

Asadar, o lista de mai jos cu avantaje si dezavantaje atat ale creionului simplu, cat si ale celui mecanic, ar putea simplifica aceasta decizie.

 Avantaje vs. dezavantaje ale creionului clasic

Creionul clasic are ca avantaj major pretul foarte mic, care permite inlocuirea acestuia mult mai des si face pierderea lor un lucru mult mai acceptabil. De asemenea, creionul clasic vine cu o variatie de grosimi ale varfului, dar si diferente ale minei, intensitatea acesteia putand creste gradual, in functie de necesitatile fiecarui angajat.

Totusi, principalul dezavantaj al acestui tip de creion il reprezinta faptul ca, dupa un anumit numar de ascutiri, devine inutilizabil. De asemenea, in cazul in care dupa ascutire varful creionului se rupe, si pare mult prea dificila ascutirea acestuia, este cel mai probabil ca acel creion sa fie aruncat.

Dar acest lucru se intampla, in general, la creioanele de proasta calitate. Asadar, sansele ca varful creioanelor de genul celor enumerate mai jos sa se rupa,sunt mult mai mici.

Creion cu mina grafit, HB, flexibil, cu radiera, KOH-I-NOOR

Creion cu mina grafit, HB, cu radiera, hexagonal, BIC Evolution

 Avantaje vs. dezavantaje ale creionului mecanic

Unul dintre avantajele acestui creion este posibilitatea de inlocuire a minei. Asadar, in cazul ruperii minei acestui tip de creion, înlocuirea acesteia este un procedeu mult mai simplu. De asemenea, daca creionul clasic are o forma bruta, cel mecanic poate adopta forme mult mai elegante, asa cum exemplele urmatoare o dovedesc:

Creion mecanic ivoire, FABER-CASTELL Intuition

Creion mecanic negru, FABER-CASTELL Anello Classic

Dezavantajele acestui creion pot fi sintetizate de pretul si necesitatea de rezerve de mina. Fireste, creionul clasic nu reprezinta decat un instrument de scris, iar investitia in cel mecanic poate fi justificat, datorita faptului ca acesta poate fi un instrument cu design foarte special.

Dar cert ramane faptul ca, daca in cazul creionului clasic, doar posesia acestuia era suficienta, in cazul celui mecanic este necesara si aprovizionarea constanta cu mine, ceea ce aduce un punct in minus modelului.

In concluzie, cel mai potrivit creion pentru un birou este cel care indeplineste cel mai bine necesitatile angajatului, care isi pastreaza utilitatea, fara a solicita foarte multa implicatie. Acesta nu trebuie sa aiba nevoie de prea multa atentie fiind, intr-un final, doar un instrument de scris. Iar partea practica este cea mai importanta in ceea ce priveste creionul folosit de angajat, asa ca cel care aduce acest aspect cel mai aproape de realitate devine cea mai buna varianta.

Deci, cea mai inteleapta alegere in contrastul creionului clasic vs. cel mecanic este subiectiva, deoarece creionul magic, care indeplineste toate asteptarile, nu a fost inca inventat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *