DPAP.ro Presents

Cele mai bune metode de curatare a petelor de pe mochetele din cladiri de birouri

Unul din primele lucruri pe care un vizitator le observa atunci cand intra intr-o cladire este conditia mochetei. Poti avea cea mai frumoasa mobila, cele mai frumoase flori, geamuri clare ca lacrima, dar daca ai o pata in mijlocul covorului sau a mochetei, toată lumea o va observa.

 

O pata pe mocheta poate sa distruga aspectul profesionist pe care un birou tinde sa il adopte. Clientii care intra în birou pot asocia petele de pe mocheta ca pe o neglijența din partea companiei sau lipsa atentiei la detalii. Asadar, este foarte important sa va asigurati ca mocheta este curata si fara nicio pata. Indiferent de situatia in care se afla mocheta dumneavoastra, există cateva metode ce vor elimina petele si vor prelungi viata acesteia.

Cel mai eficient mod de a curata o pata este a intelege exact cu ce tip de pata va confruntati. Exista, de asemenea, cateva reguli de baza in curatarea oricarei pete:

  • Curatati intotdeauna pata cat mai repede posibil. Pentru a indeparta usor petele, trebuie insa sa actionati mai bine mai repede, decat mai tarziu. Specialistii afirma ca in 99% din cazuri o pata poate fi indepartata daca se actioneaza imediat. Petele proaspete sunt de obicei umede, si deci, mai usor de curatat.
  • Nu frecati petele, pentru ca acest fapt va imprastia si mai tare mizeria. In schimb, absoarbeti excesul cu un material specific pentru acest proces.
  • Folositi o carpa din microfibre sau orice alt tip de material care nu va permite dizolvarea in contact cu apa. Prosoapele de hârtie pot parea o idee buna, dar o data ce incep sa se rupa, bucatele mici ar putea sa intre in fibrele mochetei.
  • Aspirati regulat pentru a va asigura ca mocheta este lipsita de praf. Cu cat exista mai mult praf sau mizerie cu atat petele vor avea o suprafata mai mare de depunere.
  • Testati intotdeauna orice produs nou de indepartare a petelor pe o zona mica sau ascunsa a mochetei.

 

  1. Pata de cerneala

Probabil cea mai comuna pata de pe mocheta unui birou este cea de cerneala. Daca nu e curatata imediat, aceasta pata necesita curatare profesionista. In prima faza, este important sa identificati ce tip de pata e: cerneala de pix sau de stilou. Cerneala de pix este mai problematica, deoarce e mai groasa. In acest caz, uscati complet cerneala cat mai repede. Pe urma, stergeti usor pata din exterior spre interior cu spirt sau un spray special pentru mocheta. Aveti grija sa nu frecati, deoarce s-ar putea sa imprastiati pata mai tare. Continuati sa tapati usor pana dispare orice reziduu. In cazul indepartarii unei pete precum cerneala de stilou este necesar sa aplicati o cantitate considerabila de apa minerala. Mai apoi, acoperiti pata cu spuma calda din sapun si asteptati 15 minute, dupa care puteti sterge usor.

  1. Pata de cafea

O alta pata foarte des intalnita in spatiile de birouri este cea de cafea. In momentul in care ati varsat cafea pe jos, incercati sa stopati raspandirea acesteia prin tamponarea cu un prosop sau servetele. Nu frecati pata, ci indepartati doar excesul de cafea. Dupa ce s-a indepartat excesul, este timpul sa stergeti pata. Prima data, puneti cativa stropi de apa rece peste zona murdara, iar mai apoi stergeti usor cu o carpa umeda. Nu udati in exces, deoarce zona trebuie sa fie doar umeda in timpul procesului de curatire, altfel veti ajunge sa distrugeti mocheta. Repetati pana cand pata incepe sa se deschida la culoare. Urmatorul pas este sa folositi o solutie pentru indepartarea petelor. Peste pata de cafeaua proaspata se poate aplica detergent, otet sau apa minerala.  Diluati o lingura de detergent cu o cana de apa sau jumatate de cana de otet cu jumatate de apa si spreiati solutia pe pata. Incepeti sa stergeti folosind o carpa umeda din bumbac pentru a indeparta sapunul sau solutia de otet. In final, acoperiti pata cu niste prosoape de hartie si apasați usor pentru a absoarbe excesul. Puteti folosi chiar si un uscător de par sau aspirator pentru a usca zona afectata.

  1. Pata de vin

In timpul petrecerilor organizate la birou adeseori se pot intampla mici accidente. Daca varsati vin alb, absoarbeti excesul si mai apoi, indepartati pata prin aplicarea unei mici cantitati de apa minerala. Repetati pasul pana cand pata este indepartata. Daca insa pata e cauzata de vin rosu si nu aveti apa minerala, puteti folosi chiar si vinul alb. Dupa ce ati curatat pata, limpeziti zona folosind o carpa curata si tamponati usor mocheta pentru a indeparta excesul de vin alb sau apa minerala. Pentru a va asigura ca mocheta e uscata folositi un uscator de par, sau un material capabil sa absoarba excesul de fluide.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *