DPAP.ro Presents

Ce Înseamnă Era Digitalizării Pentru Firmele Din România?

În era tehnologiei, apare inevitabila întrebare: cum se modifică companiile în această era digitalizată?

Deși în viețile personale putem accepta foarte ușor introducerea tehnologiei, având doar avantajele simplificării sarcinilor, în ceea ce privește companiile, schimbarea este mai greu de acceptat, din cauza necesității schimbării de organizare.

Așadar, există două modalități prin care companiile reacționează in fata tehnologizării, eliminând din start cea de-a treia atitudine, aceea de negare completă, fiindcă aceasta nu poate fi decât o alegere temporară.

 

Acceptarea parțiala

Companiile pot accepta digitalizarea parțială, ceea ce aduce cu sine o investiție medie în aparatură modernă. În aceasta situație trebuie pus in balanță cele trei aspecte ale acestora: firma producătoare, prețul si caracteristicile. De asemenea, odată cu apariția în cadrul companiei a acestor noi achiziții, angajații trebuie instruiți în vederea folosirii lor, cu obiectivul clar de a scădea timpul de dezvoltare a proiectelor. Este posibil ca, prin acceptarea digitalizării, să fie nevoie angajarea de persoane capabile să se folosească la maximum de avantajele aparaturii, ceea ce aduce cu sine o reorganizare a personalului.

 

Îmbrățișarea schimbării

Unele companii sunt dispuse să se tehnologizeze, acceptând această schimbare majoră și dominoul pe care îl provoacă, obligând la modificări interne în cadrul firmelor.

Alegerea aparaturii tehnologice este, în sine, o adevărată provocare. De aceea, o mișcare potrivită pe care companiile ar putea să o facă este consultarea specialiștilor din domeniu, care le pot ghida achizițiile. Firește, aici reapare întrebarea- cat de mult doresc companiile să tehnologizeze din procesul de producție?

Datorită progresului inedit la care s-a ajuns în acest moment, este cert că aproape întregul procesul de producție ar putea fi mecanizat. Ceea ce înseamnă că forța de muncă umană ar trebui concediată.

Așa că, trebuie pus în balanță avantajele aduse de tehnologie și investiția necesară, în paralel cu avantajele aduse de păstrarea unei parți din personal, iar dacă plătirea salariilor acestora, este o investire a capitalului benefică, din dorința de a face o trecere mai lentă și de a păstra o parte din mecanismul inițial al companiei.

 

Tehnologizarea companiilor este inevitabilă. Singura diferență care poate apărea în atitudinea companiilor o reprezintă momentul acceptării sale. Deși există un mic procent al firmelor care refuză adaptarea, fiind mult mai simplu pentru acestea să se complacă cu vechile modalități de operare, în realitate, nu pot face decât să elimine inevitabilul. În acest moment este cert că, în viitorul nu foarte depărtat, chiar și aceste companii vor fi puse în fața alegerii dintre tehnologizarea, sau colaps financiar.

Iar, mergând pe același fir logic, este o mare posibilitate ca firmele care au ales mai devreme tehnologizarea companiilor, să obțină mai multe avantaje și o dezvoltare mai dramatică, datorită aparaturii moderne care, prin caracteristicile sale au permis modificarea procesului de producție, ajungând la o eficientizare mai mare a acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *