DPAP.ro Presents

Cât de importantă este organizarea personală pentru creșterea productivității?

Productivitatea la locul de muncă poate fi asimilată cu eficiența, iar în funcție de domeniul de activitatea al firmei, aceasta poate fi contabilizată sau, dimpotrivă, extrem de dificil de apreciat, în special dacă este vorba despre tehnologie, invovatie sau creativitate. Aceasta este asociată și cu dezvoltarea și creșterea companiei, fiind unul dintre motoarele afacerii.

Productivitatea îl poate ajuta pe angajat să avanseze în carieră, în timp ce managementul are responsabilitatea de a crea toate condițiile pentru a-i stimula. De asemenea, există câteva instrumente și modalități prin care îți poți stimula eficiența. Stabilirea unor obiective, tehnologia și eficiența personală sunt doar câteva dintre aspectele care te vor ajuta să ai rezultate îmbunătățite pe termen lung.

1. Organizare

În cadrul mediului de lucru, productivitatea poate avea mai multe sensuri din punct de vedere al angajatului. Este asociată cu motivația personală, concentrarea, dar și accesul la resurse. În plus, obiectivele personale sunt foarte importante pentru îndeplinirea responsabilităților zilnice.

A te organiza înseamnă a câștiga timp, iar timpul este crucial în societatea contemporană. Organizarea activităților pe segmente de timp, pe zile sau săptămâni este un bun mod pentru a perfoma. În plus, ai la dispoziție numeroase instrumente online sau aplicații pe care le poți utiliza pentru a deține controlul fiecărei activități.

2. Tehnologie

Folosită cum trebuie, tehnologia poate deveni un adevărat ajutor, în special la locul de muncă. Există aplicații care te ajuta să performezi mai bine într-un timp mai scurt, îți facilitează comunicarea și contribuie la procesele de eficientizarea și optimizare personală.

În plus, tehnologia te ajută să îți eficientizezi și să termini într-un timp mai scurt tot ceea ce ai de făcut în ziua respectivă, ceea ce înseamnă că devi mai productiv și ai mai mult timp pentru realizarea proiectelor mai complexe.

3. Motivație

Oricine a trecut prin perioade lipsite de motivație sau de inspirație și probabil și tu te numeri printre această categorie. Motivația reprezintă un pilon important în procesul de dezvoltare personală și te ajută să treci cu brio peste perioadele dificile. Lipsa motivației este asociată cu impresia că eforturile personale nu sunt suficiente sau cu impresia că progresezi mult mai greu decât în mod normal. Citește cărți din domeniul în care activezi sau ascultă podcaturi relevante pentru tine și în acest mod iti vei putea crește motivația.

4. Spațiul de lucru

Indiferent că îți desfășori activitatea de la birou, din confortul propriei casei, din spații de co-working sau hub-uri, mediul de lucru îți poate influența în mod direct productivitatea, eficiența, dar și motivația.

Spațiul de lucru te ajută să îți gestionezi activitățile și volumul de muncă într-un mod mai eficient. Impactul psihologic pe care acesta îl are asupra ta influențează starea pe care o ai și productivitatea.

5. Îmbunatățirea constantă a relaţiilor persoanle

Relațiile personale joacă un rol esențial atât pe plan personal, cât și în plan profesional. Acestea pot impacta în mod pozitiv sau negativ nivelul performanței angajaţilor, moralul și eficiența acestora.

Pentru o bună funcționare a mediului de lucru, este esențial să îți asculți colegii și să accepți și alte viziuni și opinii, să comunici atunci când ceva te deranjează și să pui întrebări atunci când lucrurile îți sunt neclare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *