DPAP.ro Presents

Cartuse HP Originale si Costurile Ascunse al Cartuselor Compatibile

Cartuse HP Originale Vs. Cartuse Compatibile

Cartuse HP

Tuturor ne place sa economisim bani, asa ca atunci cand vine vorba de cumpararea unui cartus pentru imprimanta ne gandim sa achizitionam unul la un pret mai mic decat cel original cu gandul ca economisim. In general asta inseamna sa reumplem sa sau cumparam un cartus HP compatibil. Dar asta nu inseamna neaparat ca economisim bani. Aceste cartuse atrag de la sine cateva costuri ascunse.

Cost Ascuns #1. Scurgeri peste documente si imprimanta.

Pentru ca deobicei aceste compatibile sunt asamblate manual sau cu parti refolosite, aceasta pot fi vechi si sa prezinte uzuri care sa provoace scurgeri. Este foarte important sa tii cont ca de fiecare data cand schimbi cartusul din imprimanta, inlocuiesti o parte din ea care are parte de cea mai multa uzura. Folosirea compatibilelor pot pune in pericol calitatea si constanta imprimarilor. Acest lucru poate fi foarte usor de evitat prin achizitionarea de Cartuse HP orginale. Acestea sunt fabricate special sa functioneze cu imprimanta intr-un sistem unitar. Cartusele compatibile pot crea costuri neplacute prin stricarea imprimantei, erori de functionalitate si de pierderea garantiei.

Cost Ascuns #2. Calitate slaba a print-urilor.

Cand dai click pe “Print” te astepti la calitatea dorita de la imprimanta ta, la fel ca imaginea de pe monitor. Ai nevoie de aceleasi culori si aceasi rezolutie ca a documentului din calculator. Compatibilele insa nu garanteaza acest lucru. Intr-un studiu recent s-a demonstrat ca aceleasi imprimante care au folosit cartuse HP originale si cartuse compatibile au scos rezultate diferite. Cartusele originale au produs print-uri care au fost acceptate de standard in 97% din cazuri. In timp ce cartusele compatibile au produs prin-uri care au fost acceptate de doar 64% din cazuri. Asta inseamna ca peste 35% din print-uri au trebuit sa fie reprintate. Asta inseamna un cost in plus de printare (cartus + hartie). Acesta este un caz in care economisesti cu cartuse HP originale atat timp, resurse cat si bani in timp ce printezi documente de calitate.

Cost Ascuns #3. Pierderea timpul cu inlocuirea cartusului.

In general achizitionarea cartuselor nu este cel mai simplu proces. De cele mai multe ori iti dai seama ca ai nevoie doar atunci cand nu mai ai. Ceea ce crezi ca este defapt o economisire de bani ajunge sa fie o pierdere de timp cautand disponibilitata cartuselor compatibile in piata. Acestea se gasesc mult mai greu decat cele originale, asta inseamna un timp mai mare in care imprimanta nu este folosita.

Cost Asuns #4. Rezultate imprevizibile.

Un cartus care da impresia ca are costuri mai mici defapt iti ridica alte costuri mai ridicate in alte zone precum eficienta. Un studiu arata ca peste 41% din compatibile prezinta un fel de problema. In schimb, folosirea de cartuse HP garanteaza functionarea in 100% din timp. Aceste probleme se pot sa nu apara, insa asumarea acestui risc poate sa coste si timp si bani cu diverse probleme ce pot aparea.

 

Economisirea la cartuse HP se face pe termen lung si doar cu variantele orginale. Azi se poate sa fii economist o suma suma de bani si pot fi insesizabile costurile ascunse pe termen scurt. Acestea apar constant si trebuie luat in calcul durata vietii imprimantei pe care o ai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *