DPAP.ro Presents

Beneficiile Unei Mici Pauze de Reîncărcare La Birou

Siesta la birou, deși în anumite țări este acceptată și chiar încurajata, nu este văzută în acest mod de toate societățile. Dar asta nu înseamnă că deși importanța ei nu este consemnata oficial, nu puteți să încercați această variantă de reîmprospătare, deoarece organismul ajunge într-un punct în care, din cauza toleranței dezvoltate în fața cofeinei, are nevoie de un impuls de natură organică.

 

Siesta în intervalul de 2-3 minute

Ca angajat al unei corporații, ce petrece ore în șir în fața unui calculator zilnic, ai nevoie de o scurtă pauză, în timpul căreia să îți odihnești atât globii oculari, cât și creierul. Pune-ți pe fundal o melodie liniștitoare, sau sunete ale valurilor, ciripitul pasărilor, ca mai apoi să închizi ochii și să îți lași capul pe brațele sprijinite pe birou, în așa fel încât să realizezi o detensionare completă a corpului și golirea gândurilor.

Fără să te mai gândești la sarcinile pe care le mai ai de îndeplinit, la programul tău foarte aglomerat, la șeful ce tocmai ți-a făcut o vizită pentru a-și exprima nemulțumirile. Concentrează-te asupra respirației și a sunetelor pe care le auzi în căști.

Poți să îți setezi un cronometru, pentru a face o trecere rapidă în realitatea pe care abia ai părăsit-o, aceasta având efectul unui duș rece. Deși, luând in considerare perioada scurtă de timp, poți să faci această scurtă siesta până când simți o oarecare schimbare, neprogramând sfârșitul pauzei.

 

Siesta în intervalul de 10-20 de minute

Dacă compania nu are reglementate aceste tipuri de pauză, sub forma siestelor, atunci aceste sieste pe o perioada mai lunga de timp sunt mai greu de realizat. În cazul în care îți desfășori activitatea într-un birou propriu, atunci varianta unei sieste poate apărea ca o modalitate potrivită de petrecere a unei pauze ușor prelungite. Pentru acest tip de siestă, există aplicații care pot face scurtul somn mult mai plăcut. Un astfel de exemplu îl reprezintă o variantă care îți sugerează să bei o cafea, iar în timpul necesar cofeinei să își facă efectul, respectiv 20 de minute, poți să te odihnești, existând o alarmă care să te trezească după terminarea acestei perioade. În timpul acestei scurte sieste, îți poți lasă corpul pe spătarul scaunului, așezat într-o ușoară poziție orizontala, ca mai apoi prin exerciții de inspirație/expirație, să dai start perioadei de deconectare.

 

Deși termenul de siesta este introdus în accepțiunea actuală, fiind doar parțial aprobat, este o reacție fireasca în încercarea unei adaptări, în condițiile extremei epuizări provocate de orele de muncă. Așadar, în funcție de regulamentul intern și de nivelul de toleranță a companiei în fața acestei metode de relaxare, nu ezita în a folosi această variantă scurtată a somnului, pentru a-ți oferi ție o modalitate mai sănătoasă de a găsi un impuls prin care să termini în timp util realizarea proiectelor profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *