DPAP.ro Presents

Ajută-ți memoria cu hârtie și pixuri colorate

Lipsa de concentrare și memoria slabă îți dau bătăi de cap?

Știm, mai ales după un weekend în care te-ai deconectat complet de munca de la birou… Am căutat soluții și cercetătorii au confirmat: notițele scrise în culori diferite ne pot ajuta să reținem cu până la 80% mai multă informație, încă de la prima lecturare.

Folosind hârtie colorată și/sau instrumente de scris în culori variate, textmarkere si higlightere, informațiile se vor întipări mai rapid și mai adânc în memorie.

Pentru verificarea și corectarea textelor, specialiștii recomandă culoarea roșie, în timp ce pentru munca în echipă, ședințe de brainstorming și proiecte, cea mai potrivita culoare este albastru. Albastrul este o culoare care îndeamnă la calm, stimulând predispoziția la concentrare și inspirație.

papetarie si birotica

Folosind metoda color-coding, ne separăm munca, ideile și task-urile pe culori. Atsfel vom avea mai multă productivitate și vom reține mai repede atât lucrurile noi, cât și ce ne-a mai rămas de făcut de vineri.

Culorile sunt importante în viața și munca de zi cu zi

De la culorile în care sunt vopsiți pereții biroului, la post-it-urile bune la toate, este evident că mintea omului devine mult mai receptivă atunci când este ajutată și vizual.

În prezent, industria produselor de papetarie si birotica oferă o gamă largă de instrumente de scris, hârtii, notes și alte accesorii pentru evidențiere, disponibile în culori variate.

Nu este nevoie să îți vopsești peste noapte pereții biroului pentru mai multa productivitate. Profită de diversitatea produselor de papetarie si birotica! Alege produsele și accesoriile preferate în culoarea cea mai benefică pentru tine și munca ta, multe dintre ele sunt disponibile în seturi sau colecții în funcție de culoare.

Pe lângă beneficiile pentru memoria și productivitatea ta, viața e întotdeauna mai frumoasă atunci când e plină de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *