DPAP.ro Presents

8 strategii pentru productivitate chiar și în cele mai încărcate zile

Tot ce trebuie să știi pentru a îți păstra echilibrul și concentrarea.

 

Pentru un antreprenor, nu există “zile liniștite”.

Zilele în care ești solicitat de prea multe persoane pot crea anxietate și stres, din cauza șirului de întâlniri, telefoane și interacțiuni, care îți lasă puțin timp la dispozitie pentru a procesa și asimila totul. Rămân în urmă și task-urile zilnice, nivelul de încărcare crește, și astfel te poți trezi că ai ajuns să operezi doar în mod reactiv.

Parte din succesul pe plan professional constă în a găsi liniște în mijlocul furtunii zilnice. Iată câteva secrete ale antreprenorilor de succes:

 

Planifică-ți și rezervă-ți timp pentru TOATE activitățile, nu doar pentru întâlniri.

Încearcă să marchezi în calendar toate obiectivele tale pentru ziua respectivă. De exemplu, poți seta un interval de 90 de minute pe care să le dedici numai recrutării, sau numai dezvoltării unei strategii. O astfel de organizare te poate ajuta și să nu rămâi prea mult timp asupra unei singure activități.

Rezervă-ți până și timp pentru a gândi! Fără telefon, fără să verifici email-urile, doar concentrare și gândire profundă. Merită să încerci asta măcar de câteva ori în fiecare săptămână.

 

Concentrează-te pe câte o singură activitate o dată. Punct.

Atunci când ești foarte ocupat, apare tentația multitasking-ului.

Știi cum e să primești mesaje din toate direcțiile, telefonul sună, inbox-ul este plin, și trebuie să intri într-o întâlnire? Ai tendința să încerci să le acoperi pe toate, însă astfel nu vei fi nicăieri 100% prezent. Pentru rezultate mai bune, rezistă tentației de a acoperi totul simultan și dedică timp fiecărei activități  în parte.

Fără telefon în timpul întâlnirilor, fără să îți verifici email-ul în timp ce lucrezi la un raport!

 

Începe-ți săptămâna stabilind maxim trei acțiuni care vor ajuta afacerea ta să crească.

În ordinea priorității, notează cele trei puncte esențiale pe care va trebui să le atingi pentru ca business-ul tău să se dezvolte constant. Revizuiește-le în fiecare dimineață și astfel vei rămâne concentrat pe ceea ce contează.

 

Revizuiește-ți calendarul și optimizează-ți agenda pe parcurs. 

Fii stăpân pe propriul tău timp! Chiar dacă la programul tău contribuie și alte persoane, fii mereu la curent cu agenda zilnică și pregătit să o recalibrezi în funcție de priorități.

Totuși, nu uita să reprogramezi totul din timp, pentru a nu rămâne cu o agendă dezorganizată si task-uri neacoperite.

 

Rezistă tentației de a amâna întâlnirile cu propria echipă.

Deși replanificarea este uneori necesară, încearcă să păstrezi întâlnirile interne. Pentru o mai bună productivitate, este esențial ca echipa ta să fie întotdeauna la curent cu ce se întâmplă, să poată primi răspunsuri la întrebări și să primească feedback.

 

Privește ziua în mod pozitiv, contează! 

Dacă îți începi ziua gândindu-te că nu vei avea suficient timp pentru toate, dezamăgirea este deja setată. Mai bine spune-ți: “Am suficient timp pentru tot ce este de realizat astăzi!”. Această mentalitate te va ajuta să fii mai productiv, mai relaxat și să te concentrezi pe lucrurile importante.

Acordă-ți pauze pentru a gândi și prioritiza, împarte task-urile în calupuri mai ușor de gestionat și blochează-ți timp pentru ele.

 

Nu uita de tine. 

Self-care este o componentă esențială în activitatea noastră zilnică. Dacă permiți stresului să te acapareze, există riscul să uiți de binele propriu.

Nu amâna activitățile care știi că îți fac bine, cum ar fii sportul sau meditația sub pretextul ca „nu e timp”. Oricine poate găsi cinci minute la dispoziție pentru wellbeing.

Bineînțeles, somnul suficient este cel mai important pentru a te simți odihnit, plin de energie si a fi mai productiv.

 

Enjoy it!

Amintește-ți DE CE faci ce faci. Când te simți copleșit, gândește-te la tot ce ai realizat până acum, la pasiunile tale și la oamenii din jurul tău.

În final, amintește-ți că alergi un maraton, nu un sprint. Folosește-te de resursele care îți dau puterea fizică și psihică pentru a reuși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *