DPAP.ro Presents

7 Secrete pentru o Educatie Buna

Pentru eficienta parintilor, am strans mai jos 7 metode extraordinare de a invata copilul intr-o cultura educationala de succes.

Poate ca dupa o zi plina, dupa ce ai luat cina si ai bagat copii la culcare, prima dorinta nu este sa citesti o serie de studii despre parinti.  Totusi, este pacat sa nu afli ce spun cercetatorii despre felul in care iti poti creste copilul intr-un mod educativ.

 

Recompenseaza munca, nu abilitatea

Nu toate recompensele sunt neaparat si pozitive. Studiile arata ca cei care sunt laudati si rceompensati pentru etica de lucru reusesc sa rezolve problemele de logica mult mai bine decat cei care sunt recompensati pentru abilitatea lor. Cei laudati pentru efort si munca, sunt de 3 ori mai probabil sa se concentreze asupra invatatului decat sa se “arata invatati”.

 

Minimizeaza absentele nemotivate

Cercetarile arata ca ar trebui sa faci un extra efort sa fii prezent in clasa copiilor tai. De fapt, participand la intalnirile cu profesorii sau sa fii voluntar la scoala, impiedica dezvoltarea unui deficit in sistemul de invatat al copilului.

 

Foloseste televizorul sa sporesti gandirea proprie

Sa recunoastem, sa interzici copilul sa nu se mai uite la televizor este destul de complicat. Cercetatorii au descoperit ca am putea sa ne folosim de acest obicei sa facilitam educatia. In pauza, pune pe mute televizorul si porneste un dialog cu o serie de intrebari: Ce s-a intamplat? Ce crezi despre asta? Acestea sunt intrebari care dezvolta propria gandire si ii obisnuieste sa aiba opinii proprii si justificate.

 

Nu-ti fie frica de cuvintele complicate

Multi parinti refuza sa foloseasca cuvinte complicate cu copiii lor pentru a nu crea confuzie. Studiile arata insa, ca le subestimam capacitatea creierelor. Copiii ai caror parinti folosesc un limbaj mai complex au un iq semnificativ mai mare (pana la 40 de puncte) decat cel al copiilor al caror parinti folosesc cuvinte simple. Asta inseamna ca de la o varsta frageda creierul nostru poate dezvolta capacitatea de gandi in structuri complexe.

 

In spatele fiecarui copil destept exista o colectie de carti

In timp ce, sa-i citesti copilului este crucial, nu subestimia importanta accesului pe care copilul sa o aibe la carti. Cercetarile arata ca un copil care a crescut intr-un mediu cu carti, cu cel putin 50 de carti, performeaza cu 5% mai bine la matematica si citire decat ceilalti.

 

Iesi in natura

Conform studiilor, sa mergi prin natura, nu e doar o modalitate recreationala placuta. Un mediu natural creste simtul sinelui si scade niveul de stres – doi factori extrem de importanti in dezolvarea unui copil. Un studiu arata ca un mediu natural ajuta la eliminarea simptomelor de AD/HD. Cand copiii cu AD/HD participa la aceleasi activitati, atat in interor cat si afara, intodeauna afara rezultatele sunt mai bune.

 

Implicarea in casa

Conform unui nou studiu nou, copiii de toate varstele care fac diverse lucruri casnice, acumuleaza un set de abilitati pe care mai tarziu le pot folosi la scoala. Un anumit studiu, arata ca un pana si un copil de doi ani, care ajuta in casa cu diverse sarcini, are probabilitatea mai mare sa aiba mai mult succes in parcursul educational si in cariera.

 

Ai vreun secret pe care vrei sa-l imparti? Cum ti se par acestea? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *