DPAP.ro Presents

7 Informatii esentiale pentru parintii cu copii care incep scoala

Da! Vacanta s-a terminat, revenim in rutina de scoala.

 

Am enumerat mai jos cateva informatii foarte utile pentru parinti care au copii ce urmeaza sa inceapa scoala.

 

1. Impune rutina de scoala cu cel putin doua saptamani inainte sa inceapa scoala (12 Septembrie). Copilul tau ar trebui sa se culce la ore stabilite astfel incat sa aiba parte de cel putin 8 ore de somn. Pentru o educatie buna, copilul trebuie sa fie treaz la scoala 🙂

 

2. Fa-ti inainte o lista cu rechizitele de care copilul va avea nevoie in timpul anului scolar. Inclusiv detalii despre uniforma pe care o are daca este cazul.

 

3. Fii sigur ca a primit toate controalele medicale esentiale de la un medic generalist, dentist si oftalmolog. E bine sa previ toate situatiile medicale care pot aparea astfel incat copilul sa nu fie nevoit sa lipseasca de la cursuri in timpul scolii.

 

4. Incearca sa faci contact cu profesorii/profesorul inainte de inceperea scolii. Este un prilej bun de a stabili o modalitate de contact saptamanala, fie prin telefon, fie prin mail astfel incat sa fii tot timpul la curent cu evolutia copilului.

 

5. Daca are vreo alergie spune-i profesorului.

 

6. Asigura-te ca scoala are numarul tau de telefon corect. Cea mai mare friica a unui director de scoala este sa se intample ceva cu un copil si sa nu poata contacta parintii

 

7. Completeaza toate formularele primite de copil pentru tine cat mai repede posibil si du-le personal la scoala.

 

Daca ai sfaturi pentru parintii cu copii care incep scoala anul acesta le poti lasa in sectiunea de comentarii de mai jos.

Comments (1):

  1. Alin

    August 23, 2016 at 13:49

    Agitatia e pe cale sa inceapa, emotiile sunt pe cale sa vina 😀 Multa bafta celor mici!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *