DPAP.ro Presents

A fi antreprenor înseamnă că deseori îți vei parcurge propriul drum: niciun ghid de carieră, consilier sau hărți nu te vor ghida de la un pas la altul: va trebui să te reconciliezi pe măsură ce mergi.

1. Păstrează viziunea.
O viziune mare te va duce departe. Atunci când lucrurile merg prost pe calea succesului tău, și o vor face, păstrând în minte viziunea mare, îți va permite să-ți îndrepți drumul înapoi către un curs de succes. Poate că nu este întotdeauna cursul pe care ți-ai imaginat-o, dar marea ta viziune devine steaua ta nordică, care, la rândul său, te ajută să navighezi și să te orientezi prin întuneric. Viziunea ta este fundația ta, busola și farul ceresc, luminând calea de urmat.

2. Alimentați-vă viziunea cu perseverență.
Ceea ce ar trebui să meargă mână în mână cu o viziune mare este perseverența de care vei avea nevoie pentru a continua să mergi înainte. Dacă ești un observator al Game of Thrones, a existat o replică grozavă într-un episod recent când Stannis Baratheon a fost sfătuit cu privire la lipsa de înțelepciune în a începe o bătălie în zăpadă. El a răspuns: „Mergem către victorie sau către înfrângere, dar mergem înainte, doar înainte”.

Uneori, când lucrurile devin provocatoare pe calea ta ca antreprenor, trebuie să te angajezi să mergi mai departe, indiferent de disconfortul și frica din jurul următorilor pași.

3. Fă-ți un plan, dar fii flexibil.
Ai nevoie de câteva seturi de planuri, chiar dacă fiecare are doar câteva pagini. Un plan de afaceri, cu o schiță de marketing însoțitoare, sunt planuri importante pentru succes. Ele te ajută să identifici reperele majore ale drumului de urmat, să definești succesul și să împarți călătoria în valori importante prin care le poți urmări progresul.

Motivul pentru care nu accept planuri foarte detaliate este pentru că ai nevoie de flexibilitate pentru a modifica cursul după cum este necesar. Uneori, vor fi necesare modificări majore ale planului.

4. Îmbrățișează-ți expertiza.
Dacă ești deja bun în mod natural la ceva sau ai un set de aptitudini, îmbrățișează-l. Nu încercați să fiți totul pentru toate aspectele afacerii. Închiriază sau semnează contracte cu agenții pentru lucrurile pe care nu le poți face și concentrează-te pe punctele tale tari cât mai repede și des posibil. Nu fi un om de treabă și un maestru al niciunui.

5. Nu reinventa roata.
Ce funcționează deja în modelele de afaceri ale altor oameni, în industria ta, în aplicațiile software și alte operațiuni de afaceri pe care le puteți emula în loc să le recreați? Nu vă pierdeți timpul încercând să configurați sisteme când puteți pur și simplu să cumpărați și să instalați unul, economisind timp prețios și cheltuind puțini bani. Întotdeauna țin cont de rata de ardere și alerg cât mai slab posibil. Dar, uneori, cea mai bună decizie este să vă asumați cheltuiala unor sisteme bune, astfel încât să nu trebuie să pierdeți timpul și să faceți greșeli în construirea propriei sisteme.

6. Nu te epuiza.
Acesta nu este doar un sfat învechit: sănătatea ta este literalmente cel mai important lucru din viața ta. Când corpul tău cedează, ai terminat. Inimii tale nu-i pasă cât de bună ai o afacere; sistemul tău circulator nu este atât de impresionat de banii sau realizările tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *