DPAP.ro Presents

4 Reguli de productivitate care te vor ajuta sa produci 80% din rezultate

Ca oameni suntem din stard in modul de procrastinare. Din civilizatiile antice oamenii dezbat ideea procrastinarii si cauta modalitatii sa fie mai productivi.

Ca sa fii productiv trebuie sa bifezi task-urile importante care ne duc mai aprope de obiectivele noastre. Dar ceea ce facem este sa ne permite sa deraiam de la lucrurile importante, iar in proces, obiectivele noastre raman neindeplinite.

Este simplu sa iti faci planuri, sa adaugi ce trebuie sa faci in calendar, dar practic este inevitabil sa nu te tii de unele deadline-uri.

Toata lumea doreste sa fie mai buna in fiecare zi, dar realitatea este ca pana cand nu esti 100% devotat sa lucrezi, nimic altceva nu conteaza. Obiectivele indraznete si To-Do-urile saptamanale nu te vor ajuta daca nu te vezi fi cu totul devotat sa le faci.

Oamenii au capacitatea mentala sa creeze planuri ambitioase, dar aproape deloc timp sa le aplice. Este mai usor sa planifici decat sa actionezi asupra planului.

Niciun webinar, curs onlone, ebook sau blog post nu te vor ajuta daca nu te vei implica 100% in actiunile din planul facut.

”Principiul Pareto” spune ca 80% din rezultate vin din 20% din munca pe care o facem. Cei mai productivi oameni inteleg asta, si isi aloca timpul necesar pentru aceste activitati.

Aceste reguli de vor ajuta sa te concentrezi pe activitatile care aduc valoare muncii tale.

 

Progresul va aparea doar daca vei incepe azi, acum!

Cel mai mare obstacol este inceputul, sa te apuci de treaba. Luare acestei decizii, sa faci primul pas. Cea mai importanta decizie pe care o poti lua acum este sa te antrenezi sa te impingi si sa incepi acum, fara sa te gandesti.

”Sa gandesti e simplu. Sa actionezi e dificil. Sa actionezi asupra a ceea ce gandesti este cel mai dificil” – Johann Wolfgang Von Goeth

Nu cauta momentul potrivit sa incepi. Nu va aparea niciodata, momentul potrivit este acum.

 

Nu exista o regula generala pentru toata lumea sa fie mai productiva

In functie de personalitate, stilul de viata, fieare persoana are un sistem diferit sa realizeze lucruri. Ceea ce functioneaza pentru mine nu va functiona neaparat si pentru tine. Exista niste principii si ghiduri bune, dar acestea trebuie adaptate la tine.

Incearca mai multe sisteme, daca nu functioneaza pentru tine, nu inseamna ca sistemu nu este bun, inseamna ca nu este bun pentru tine. 

GTD, SMART, Timebox, Biological Prime Time, Personal Kanban, Pomodoro sunt câteva sisteme populare și eficiente promoate de oameni productivi.

Nu exista unul perfect, care incearca sa le adaptezi si modifici in asa fel incat sa te puna la treaba fara sa iti permita sa iti gasesti scuze si sa nu lucrezi la ceea ce tu iti doresti sa lucrezi.

 

Nu vei putea niciodata sa le faci pe toate

Fa un lucru foarte bine, nu 3 lucruri prost. Toti vrem ca munca noastra sa fie buna. De cele mai multe ori, in loc sa lucram la un lucru pentru o perioada mai lunga de timp, alegem sa facem lucrurile mai putin importante doar pentru ca vom vedea rezultatul initial.

Invata sa te bucuri de proces si sa fii rabdator, intodeauna satisfactia va fi garantat mai mare la finalizarea acelui lucru important.

Nu vei putea terminat totul saptamana asta, sau luna asta. Si asta este ok, atata timp cat esti constant si vei fi devotat procesului.

 

Pentru a fi mai rapid in finalizarea task-urilor, gaseste un model care functioneaza pentru tine

Pentru a fi mai productiv, trebuie vazut time management-ul ca task management. Acesta perspectiva te va ajuta sa vezi ca unele task-uri pot astepta si ca nu totul este urgent.

Cateodata este mai important sa realizezi cum flucuteaza energia pe parcursul zilei. De ce cateodata te poti concentra asupra unui task iar uneori nu iti vine sa te desprinzi de instagram. Ce se intampla acolo? Ti-ai folosit toata energia pe un task neimportant sau nu esti motivat suficient sa te apuci?

Asculta ce iti spune corpul si invata cand sa iei pauza, cand sa te ocupi de diverse task-uri.

 

Cea mai importanta regula este sa faci cea mai importanta munca in intervalul orar in care ai cea mai mare energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *