DPAP.ro Presents

5 Predictii Despre Viata Din Viitorul Apropiat De La CES

Ce ne spune CES 2021 despre viitorul apropiat?

CES este cel mai mare eveniment de tehnologie din lume. Aici apar, se lanseaza si se prezinta produsele viitorului, produse tehnologie care urmeaza sa ne schimbe viata.

Iar produsele prezentate anul acesta este un raspuns al realitatii noastre curente pentru un viitor in care din ce in ce mai multe lucruri se vor intampla acasa.

Primul an in care evenimentul nu se intampla cu mii de vizitatori care sa ia cu asalt Las Vegas-ul. Dar, fiind cea mai mare conferinta despre tehnologie, au facut o treaba excelenta pentru a livra ce au promis catre entuzastii de tehnologie, media, retaileri si specialisti din diverse industrii. Adica, o imagine completa in ceea ce priveste produsele care urmeaza sa apara in vietile noastre.

Ceea ce este clar, cel putin pentru viitorul apropiat, este ca zilele noastre se vor concentra in continuare in casele noastre, cu un accent pe siguranta, sanatate si creearea spatiilor cat mai convenabile si confortabile pentru munca de acasa. scoala si pentru maximizarea creativitatii.

De la masti pentru fata cu casti si microfon la roboti care sa ofere suport emotional, CES 2021 ne arata un tablou al viitorului influentat de experienta unei pandemii mondiale, dar si care se duce mai departe, cu inovatii menite sa imbunatateasca sanatatea, siguranta, productivitatea si confortul ce va continua mult dupa aceasta perioada.

Bazat pe ce am vazut pana acum la CES, uite 5 predictii pentru cum inovatiile de azi vor schimba lumea de maie.

Micromobilitatea este noul trend in business


Ultimul an a fost dovada ca poti lucra de oriunde, oricand, si daca este necesar, din orice camera de acasa, un concept numit ”micromobilitate”. In loc de produse menite pentru munca de acasa sau birou, consumatorii au nevoie de dispozitive care pot transforma orice parte din casa intr-un birou daca au nevoie. Fie ca e vorba de wi-fi mult mai bun, sau daca ai copii acasa si ai nevoie de liniste, sau doar ai nevoie sa te misti pentru bunastarea ta – au aparut un nou tip de necesitati care trebuiesc adresate.

Sistemul medical ajunge in casele noastre

Dupa un an definit in marte parte de o criza de sanatate publica, inovatiile din spatiul de asistenta medicala al consumatorilor sunt concentrate din ce in ce mai mult pe punerea unei gamde de activitati de monitorizare a sanatatii in mainile consumatorilor. Pandemia a accelerat o tendinta deja emergenta catre telemedicina si, cu dispozitive precum cele de la CES, datele pacientilor pot fi trimise catre profesionisti din domeniul sanatatii fara ca acestia sa paseasca vreodata in cabinetul unui medic. De exemplu, un dispozitiv care monitorizeaza continuu simptomele COVID-19, in timp ce alte servicii de asistenta medicala care anterior necesitau vizita unui medic, inclusiv analize de sange, teste oculare, monitorizare dermatologica si chiar teste de fertilitate, pot fi facute acum acasa. Exista, de asemenea o serie de noi solutii de monitorizare cardiovasculara la domiciliu care vin pe piata, inclusiv un plasture de monitorizare a ritmului cardiac si un sistem radar care monitorizeaza autonom sanatatea inimii si a cailor respiratorii.

Casele inteligente devin mai inteligente si mai sigure

Tehnologiile caselor inteligente au fost candva vazute ca achizitii de lux, dar astazi doua treimi din gospodariile americane contin cel putin un dispozitiv inteligent. Un domeniu cheie al inovatiei in tehnologia de casa inteligenta este in spatiul de securitate a casei. Noile dispozivite inteligente de securtate la domiciliu dezvaluite la CES anul acesta includ o camera cu baterie activata cu AI, incuietori inteligente cu microfoane si functii de transmise video in direct, hub-uri de securitate cu voce care pot controla lumini inteligente, incuietori, termostate si alte dispozivite, dispozivite portabile de supravieturie de urgenta care va pot incarca celelalte gadget-uri critice, pot emite alerte locale privind starea vremii si perturbari civile, pot suna o alarma si multe altele. De asemenea, expozantii au prezentat o serie de solutii concepute pentru a proteja utilizatorii de intrusii microscopici, cu inovatii precum un indicator de risc de mucegai  conectat la smartphone, un monitor de calitate a aerului  cu un indicator de risc de virus si o sonerie care poate masura temperatura vizitatorului.

Creatorii si creativii de zi cu zi vor trece la urmatorul nivel

Creatorii de continut de acasa si creativii isi vor duce continutul la urmatorul nivel datorita unei game de instrumente noi care fac accesibila productia de inalta calitate pentru mai multi oameni. Printre produsele dezvaluite la CES saptamana aceasta se numara software-ul conceput pentru a surprinde videoclipuri in timp real in holograma 3D, o camera panoramica si un studio de podcasturi all-in-one la domiciliu.

Sustenabilitate si rezilienta se intersecteaza

Multe din inovatiile dezvaluite la CES 2021 au fost produse care au prezentat incredere, durabilitate si pregatire pentru dezastre. Prin reducerea dependentei noastre de servicii centralizate precum retelele electrice si sistemele de filtrare a apei, vom fi mai pregatiti pentru urmatoarea criza si, de asemenea, mai puternici. Acest lucru a fost facut evident in produse precum un dispozitiv alimentat de biciclete care poate genera si stoca electricitate, un sistem descentralizat de reciclare a apei care poate reduce dependenta unei cladiri sau a unei case d e sistemele municipale de filtrare a apei, impreuna cu amprenta sa de carbon, celulele solare  care pot recolta lumina ambientala interioara, si chiar si un sistem de filtrare a apei portabil, alimentat cu energie solara, care ofera apa potabila curata in intregime din retea.

In aceste exemple si altele, CES-ul virtual al acestui an evidentiaza faptul ca cele mai reusite invoatii tehnlogice nu numai ca raspund nevoilor consumatorilor acum, ci anticipeaza si modul in care vom dori sa traim si sa lucram in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *