DPAP.ro Presents

4 lucruri la care să renunți pentru a trece la următorul nivel în carieră și viață

”Winners quit fast, quit often, and quit without guilt” – Seth Godin

Secretul este să renunți. Secretul secretului este să renunți la lucrurile potrivite înainte să intervină cu lucrurile importante, până încep să te tragă în jos și până să apuce să te distrugă. Secretul este să renunți la toate prostiile care nu contează. Secretul este să renunți la lucrurile care ți se par importante acum, dar nu ar trebui să fie importante.

 

Renunță la oamenii care te trag în jos.

Știi sigur cine sunt. Oamenii care critică, care încearcă să demotiveze, care te atacă indirect cu o energie negativă fără niciun motiv, sau doar pentru a se simții mai bine pentru deciziile și alegerile pe care ei le fac. Oamenii care nu vor să te vadă că ai succes. Oamenii care vor să rămâi la același nivel.

Din descrierea de mai sus, pare ușor să renunți la o astfel de persoană. Nu e. Ei sunt prieteni apropiați, pe care îi cunoști de 10 ani, sunt parte dintr-un grup de oameni apropiați sau chiar parte din familia ta. Când ai în apropierea ta o persoană care face tot posibilul să te saboteze, să intervină și să nu te lase în niciun caz să-ți urmezi calea și obiectivele, singurul lucru pe care îl poți face este să renunți la ea.

 

Renunță la joburi nesatisfăcătoare.

Definiția unui job nesatisfăcător e simplă. Un job asupra căruia nu ai control sau un simț de responsabilitate personal. Când simți că nu îți poți asuma jobul, că nu poți aduce niciun impact personal asupra calității muncii tale, este timpul să renunți la el. Acest nivel de insatisfacție îți afectează negativ viața în multe feluri.

 

Renunță la obiceiurile care te distrug.

Nu judecăm și nu vrem să fim judecați. Toți avem vicii și suntem conștienți de ele în cea mai mare parte. Identifică obiceiurile cele mai dăunătoare în relație cu obiectivele tale personale. Exemplu: anul ăsta vreau să alerg pentru prima oară la un maraton. Știu că dacă nu aș fi renunțat la fumat șansele să îl și termin s-ar diminua.

Renunță la obiceiurile dăunătoare. Gradual și sustenabil. Sau poate doar renunță într-o anumită măsură până unde pot fi controlabile.

 

Renunță să te minți singur.

Nu o să reușesc niciodată.

Nu o să obțin clientul.

Nu o să mă pot lăsa de fumat.

Sunt minciuni pe care ni le spunem singuri pentru a ne simți în control. Pentru că e mai ușor să ne definim printr-o minciună fără să fie nevoie să depunem efort. E mai simplu să lași lucrurile așa cum sunt decât să le schimbi, chiar dacă știi că e mai bine să le schimbi. E mai simplu să ne mințim decât să ne spunem adevărul.

Renunță la minciunile care spuse în mod repetat vor ajunge să te definească.

 

Dacă obiectivele tale sunt importante pentru tine, dacă e important pentru tine să treci la următorul nivel, învață să renunți. Oamenii care refuză să renunțe la lucruri dăunătoare vor stagna sau vor pierde atât în carieră cât și în viața personală.

 

Vrei să adaugi la articol? Lasă un comentariu 👇 cu un lucru la care poți renunța pentru a trece mai ușor la următorul nivel.

Comments (1):

  1. Condeescu Cornelia

    April 18, 2018 at 13:35

    As adauga 🙂
    – Win the morning and you will win the day (ca idee)
    – 1 ora pe zi pentru tine, cel putin (antrenament, meditatie, plimbare etc.)
    – no phone in prima ora a zilei si in ultima inainte de culcare
    Etc. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *