DPAP.ro Presents

4 Beneficii in a scrie de mana

Stiai ca scrisul de mana poate fi foarte util in stimularea productivitatii la birou?

Scrierea de mana este extrem de utila; nu numai ca te ajuta sa incetinesti si sa gandesti mai clar, ci te si determina sa retii informatia mai usor. Iata patru beneficii utile in a scrie de mana.

# Stimuleaza creierul

Probabil ca iti amintesti scrisul si redactarea notitelor de revizuire atunci cand ai fost la scoala sau in perioada facultatii – există un motiv bun pentru asta. Procesul de scriere a notitelor de mana stimuleaza o parte a creierului care face ca informatiile pe care te concentrezi sa fie mai importante si, prin urmare, mai usor de retinut. Aceasta parte a creierului este numita Reticular Activating System, sau RAS, si este deosebit de activa atunci când faci ceva, cum ar fi activitatea de scriere, de exemplu – pentru a intensifica procesul de studiu.

# Ar putea sa te transforme intr-un scriitor mai bun

JK Rowling este un exemplu celebru al unui autor de best-seller care prefera sa scrie cartile de mana. Primul ei proiect, spune ea, este intotdeauna scris de mana, pe care il tipareste numai atunci cand ajunge la prima editare. Un studiu al Universitatii din Washington a aratat ca elevii care au scris eseurile lor de mana, au redactat fraze mult mai complete decat colegii lor si, de asemenea, au inclus mai mult continut si chiar au finalizat mai repede!

# Un stilou si o hartie nu iti distrag atentia

Ti se pare dificil sa obtii acea lucrare scrisa atunci cand exista videoclipuri cu pisici pe internet la care sa te uiti? S-ar putea ca internetul sa fie un instrument util de cercetare, dar nu este o sursa de ajutor atunci cand ai un deadline. In loc sa iti iei cinci minute de pauza pentru a naviga pe YouTube, observi ca de fapt iti aloci acele minute pentru a lucra. Stiloul si hartia te vor face mult mai productiv.

# Scrisul de mana iti ajuta creierul sa se concentreze

Gandeste-te la el ca un exercitiu de rutina pentru mintea ta.
Pe masura ce imbatranim, simplul act de a alege un stilou in loc de a porni un computer poate pastra mintea noastra mai activa. De ce? Pe langa beneficiile deja mentionate, cum ar fi concentrarea mintii si incurajarea pastrarii informatiilor, acesta mentine functiile motorii ale mâinilor tale. Exista, de asemenea, unele dovezi care sugereaza intr-un studiu din 2008, publicat de Journal of Cognitive Neuroscience ca acele creiere mai in varsta sunt mai bune in a lua in considerare noi caractere pictoriale – cum ar fi limbi orientale sau muzica – in cazul in care sunt scrise de mana.

Data viitoare când esti tentat sa utilizezi o aplicatie pentru a face un to do list, alege sa apelezi la combinatia clasica de creion si hartie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *