DPAP.ro Presents

3 Pauze Pe Care Trebuie Sa Le Iei Zilnic

O strategie usoara pentru a fi mai fericit si mai productiv la birou (sau acasa).

In timp ce nu vei putea nicioadata sa produci mai mult timp, poti produce mai multa energie. Te-ai intrebat vreodata de ce iti ia de doua ori mai mult sa termini un raport la 14:30 decat la 10:30? Nivelul energiei se schimba pe parcursul zilei. Acest studiu arata ca oamenii sunt mult mai probabil sa aiba un nivel de energie mare la 8 dimineata, probabil dupa ce isi face efectul prima cafea. Dupa care, nivelul energiei s-a dus usor usor in jos spre dupa-masa.

Acelasi studiu arata si ca o simpla sesiune de urcat pe scari de 5 minute poate ridica nivelul energiei pentru inca o o ora. Mai multa energie se traduce in munca mai buna, ceea ce face ca o astfel de pauza sa fie incredibil de productiva – daca sunt facute cum trebuie.

Strategia este sa iti planifici pauzele proactiv. Creierul tau va lua o pauza oricum cand va obosi, dar cel mai probabil va alege (fara sa te consulte) sa faca ceva nerevigorant, cum ar fi un scroll de 30 minute pe instagram sau facebook pana sa iti dai seama ce se intampla. Asa ca, mai bine esti proactiv, stabileste cand sa iei pauzele si ce vei face in ele.

 

Cele 3 pauze de care ai nevoie sunt fizice, sociale si spirituale.

Pauza 1 – Fizica

Asta poate inseamna sa mergi in jurul cladiri unde lucrezi, sa plimbi cainele, sa te duci sa alergi, sa faci un exercitiu scurt de pe Youtube, sa sari coarda sau sa urci si cobori scarile,.

Pauza 2 – Sociala

Poti lua o cafea cu un coleg, sa iti suni pe facetime sotul sau sotia, sa ie masa cu un coleg, partener, client, sa iti suni familia sau un prieten.

Pauza 3 – Spirituala

O pauza spirituala este un pic mai putin intuitiva, dar se refera la orice fel de activitate care sa iti dea un boost spiritului sau motivatiei. Poti asculta muzica, sa citesti ceva motivational sau spiritual, sa meditezi, sa te rogi sau orice alta activitate care te aduce mai aproape cu sinele.

 

Cum sa iti planifici pauzele

Uite cateva exemple de pauze planificate:

 

Luni

10:30 Whatsap cu un grup de prieteni sau un singur prieten

13:00 Citeste un articol sau carte inspirationala in timp ce mananci

15:30 O plimbare scurta pe afara

 

Marti

11:00 Flotari intre intalniri

14:00 Masa cu un prieten care lucreaza tot prin zona

16:00 Meditatia 10 minute

 

Miercuri

10:30 – Asculta Simfonia a 9-a de Bethovan. Chiar asculta

12:00 – Alearga un pic

14:30 – Stai in natura. Langa cativa copaci. Cea mai apropiata varianta posibila.

 

Pauzele pot fi scurte. Foarte scurte. Un studiu a testate pauzele de 1, 5 si 9 minute, si toate aceste pauze au avut un impact pozitiv asupra oamenilor. Da, chiar si o pauza de un minut poate avea rezultate vizibile. Oricine poate gasi 60 de secunde intr-o zi, poate chiar mai mult, mult mai mult. Pana la urma, consumatorul de social media petrece aproape 2 ore pe zi pe platformele facebook si instagram, si nu toate in afara orelor de lucru.

Si acelea sunt pauze, desigur, dar nu sunt genul de pauze care sa te revigoreze.

 

Daca iti place acest articol te rugam sa-i dai un share. Articolul este scris pentru blogul nostru de catre Agentia de Marketing Digital partener DPAP. 

Daca doresti sa iti creezi un blog pentru compania si clientii tai, lasa-le un mesaj pe: www.digital-levels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *