DPAP.ro Presents

17 Obiceiuri rele de care trebuie sa te lipsesti în 2017 pentru a avea mai mult succes.

Preia controlul asupra destinului tau prin descotorosirea obiceiurilor negative care te trag în jos.

Multi dintre voi veti dori sa incepeti un nou obicei pozitiv în 2017. Adaugarea de obiceiuri pozitive poate fi distractiva, dar, din pacate (de cele mai multe ori), acestea nu functioneaza. Aproximativ 38% dintre oameni vor face rezoluții, si doar 8% vor reusi.
In loc sa adaugam un nou regim de dieta sau de antrenament, ar trebui in primul rand sa eliminam obiceiurile negative care ne trag in jos.

1. Scapa de obiceiul de a verifica social mass-media in timpul zilei de lucru.

Platforme sociale mass-media sunt maestri ocupari timpului. Navigarea pe Facebook poate fi distractiva, dar si contraproductiva in timpul zilei – mai ales in timp ce incerci sa creezi acea prezentare pentru investitori tai.
Acum ca suntem pe subiect, poti sa opreste-ti notificarile de pe telefonul tau. Poti sa-ti verifici mesajele in pauza.

2. Scapa de obiceiul de a gandi ca totul e despre tine.

Seful tau incruntat nu planuieste sa te dea afara, nici macar casierita de la magazin nu se uita dupa tine. Ei se gândesc la ei însisi si la propriile lor probleme. Nu la tine. Trust me.

3. Scapa de obiceiul de multi-tasking.

Stiinta ne spune ca doar 2% dintre noi pot intr-adevar sa faca multi-task. Asa ca nu incercati. Incercati acest lucru in schimb: Cand incerci sa bifezi ceva de pe lista “to-do”, inchide fiecare browser si aplicatie de pe ecran, cu exceptia celei de care ai nevoie.
In caz contrar, vei primi notificări pentru cererile de Facebook, LinkedIn sau Tweet-uri. Un flux nesfarsit de distragere a atentiei. Asa ca inchide totul, cu exceptia programului de care ai nevoie si da-i drumul la treaba.

4. Scapa de obiceiul de a te compara cu toata lumea.

Nu vei castiga acest joc. Va exista întotdeauna cineva mai inteligent, mai aratos, mai bogat si mai fericit. Mereu. Concentreaza-te pe tine, mentalitatea ta, sanatatea ta, starea fiintei tale si vei câstiga.

5. Scapa de obiceiul de a te plange.

Pur si simplu nu merita. Trebuie sa fi constient de cuvintele care iti ies din gura. Ele te afectează pe tine si pe oamenii din jurul tău.
Vorbeste de lucruri pozitive si lucruri pozitive ti se vor întâmpla. Vorbeste de lucruri negative si lucruri negative ti se vor întâmpla. Simplu.

6. Scapa de obiceiul de a pierde timpul cu oamenii negativi.

In cazul in care nu te iubesc si nu te sprijina, scapa de ei. Nu trebuie sa strigi, lovesti cu piciorul sau sa țipi. Pur si simplu nu mai trebuie sa fi disponibil pentru ei. Ei nu vor observa. Sunt prea egocentrici ca sa le pese.

7. Scapa de obiceiul de a prelua sau organiza întâlniri lungi și inutile.

Mai putine întâlniri inseamnă mai timp pentru tine. Du-te la intalnire si fa ce trebuie să faci. Poti fi în continuare sociabil, sa te distrezi si sa reusesti in a face întalniri mai eficiente.
Incearca acest lucru in urmatoarea ta întalnire. Stabileste o agenda. Pe masură ce treci prin agenda, plimba-te in jurul camerei si spune-le tuturor sa impartaseasca:
Ceea ce ei lucreaza.
Ceea ce au finalizat.
Ceea ce au nevoie pentru a finaliza ceea ce incă mai lucreaza.
Functioneaza, iti promit. O sa economisesti 1/2 ore din timpul intalnirii.

8. Scapa de obiceiul de a spune “da”.

Ai putea crede că nu ai timp suficient. Ai. Doar iti petreci timpul facand lucruri gresite.
Nu mai spune “da” la tot. Trebuie sa mai si refuzi. “Nu” este cuvântul tău pentru 2017. Iubeste-l, traieste-l si foloseste-l.

9. Scapa de obiceiul de a avea ganduri si credinte potrivnice fata de sine.

Destul e destul. Esti bun in ceea ce faci. Daca nu poti sa opresti vocea din capul tau, atunci ar trebui sa incepi un regiment de meditatie. Daca ai nevoie de niste castiguri rapide pentru a te simti bine, scrie trei lucruri pe care doresti sa le modifici in acest an. Chiar acum. Du-te inainte, o sa astept.
Felicitari, ai făcut primul pas. Simti ca s-a eliberat putina endorfinain creierul tau? Asta e ceea ce cauti. Continua sa faci asta si vei rupe acest obicei si vei crea unul nou.

10. Scapa de obiceiul de a sta jos.

Ridica-te. Alerga, exerseaza, misca-te. Dar nu mai sta.

11. Scapa de obiceiul de mediocritate.

Esti mai bun decat asta. Ai mult mai mult in tine, iar tu nu intineresti. Demisioneaza din acel loc de muncă oribil. Fa-o acum. Singurul lucru care te opreste esti tu. Nu familia ta, nu contul bancar.

12. Scapa de obiceiul de a-ti lauda rezolutiile inainte ca acestea sa seintample.

Creierul tau crede că le-ai realizat atunci când le anunți tuturor. Opreste-te.

13. Scapa de obiceiul de a crea scuze.

Daca tot esti aici, scapa si de obiceiul de a crea motive. Nu sunt decat scuze.

14. Scapa de obiceiul de barfa, etc.

Tu esti un adult; acest lucru nu ar trebui sa fie o parte din divertismentul tau. Este junk food pentru creierul tau. Se simte bine la inceput, dar exista intotdeauna o consecinta mentala negativa.

15. Scapa de obiceiul de a te obseda cu diverse scenarii.

Este bine sa avem un oarecare scepticism sanatos, dar pesimistii nu vor schimba lumea, motiva oamenii, sau sa vina cu idei inovatoare. Ei aduc doar trag pe cei din jurul lor în jos.

16. Scapa de obiceiul de a te obseda de lucruri care sunt în afara controlului tau.

Concentreza-ti timpul, energia si resursele pentru imbunătățirea ta. Poti controla tot ce pui în corpul tau, gandesti si faci. Stapaneste-te si focuseaza-te in a deveni conducătorul universului tau.

17. Scapa de obiceiul de a te asigura ca totul trebuie sa fie perfect.

Nu se va întâmpla. Aceasta este doar o forma complicata de procrastinare. Fiind o manifestare mai profundă a fricii tale.​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *