DPAP.ro Presents

15 Obiceiuri mici care îți vor aduce rezultate mari

Succesul nu se întâmplă instant.

Se întâmplă prin acumularea a mai multe succese mici, corelate între ele.

Dacă vrei să construiești ceva mare, dacă ai o viziune, un vis, sau doar un obiectiv foarte bine definit, întrebarea nu e cum să ajungi acolo acum, sau mâine.

Întrebarea e: De ce obiceiuri zilnice am nevoie pentru ca obiectivul să rezulte de la sine?

 

Fă ce spui că vei face. 

Primul pas în orice: mai puțin vorbit, mai multă acțiune

Ține evidența zilnic

Chiar dacă o faci într-o propoziție, într-o cifră care are legătură cu obiectivul tău. Este necesar să faci un check-in rapid, pe care să-l notezi. Vei știi întotdeauna dacă faci progres, cât de mult progres și vei construi momentum.

Nu minții

Pur și simplu nu e ok, sunt sigur că ai mai auzit asta

Fă-ți timp pentru cei mai apropiați prieteni

Cred că știi despre ce e vorba. Poți avea toți banii pe care ți i-ai dorit vreodată, dar dacă i-ai obținut prin renunțarea la prieteni, nu vei fii fericit.

Ține-te de hobby-uri

Ceea ce acum este doar un hobby, într-o zi poate fii ceva foarte special. Dacă îți face plăcere, practică-l în fiecare zi. Nu vrei să fii acea persoană care la 40 de ani va spune că obișnuia să cânte la chitară. De ce nu mai cânți?

Fă exerciții fizice

Yoga, du-te la sală, aleargă, orice. Fii activ fizic. Nu e ok să nu poți să urci doua etaje pe scări.

Înconjoară-te de oameni care reprezintă ceea ce vrei să devii

Asta este și un obicei și o alegere. Dacă nu ești mulțumit cu unde ești și încotro te îndrepți, uite-te la oamenii din jurul tău. Șansele sunt că și ei sunt în aceeași situație. Atâta timp cât stai în această situație nimeni dintre voi nu va evolua.

Citește

Serios. Nu există modalitate mai bună de acumulare de informații și experiențe noi.

Nu mânca niciodată singur

E și o carte bună, dar și un moto bun în viață. Folosește-te de prânz, cine să creezi conexiuni cu oameni de la care poți învăța.

Meditează și reflectează

În tandem cu obiceiul de a ține evidența zilnic a ceea ce faci, ai nevoie de timp să reflectezi. Nu poți sta tot timpul cu motorul turat la maxim. Fără să reflectezi nu ai cum să integrezi în viață lecțiile pe care le-ai învățat pe parcurs.

Învață-i pe alții

Chiar înainte să te simți ca un expert, folosește cunoștințele acumulate și transmite-le mai departe. Nu numai că e folositor pentru cel căruia i le transmiți, dar vei învăța mai și vor face mai mult sens când le explici altcuiva.

Joacă-te

Când te-ai dus ultima oară la plajă sau când ai cântat ultima oară la muzicuță? Când te-ai jucat ultima oară pe Playstation? Ai grijă de copilul din tine

Mănâncă sănătos

Ceea ce mănânci e un obicei. Fă acest obicei să aibă grijă de tine, nu să te tragă în jos.

Socializează cu oameni de vârste diferite

La fiecare vârstă vei da de perspective diferite. Te va ajuta să ai mereu o minte deschisă.

Uite-te la artă

Nu vei fi niciodată inspirat la birou sau la televizor. Du-te la ,muzeu, uite-te la filme bune, asculta muzică live, orice cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *