DPAP.ro Presents

10 Sfaturi Pentru Tineri Antreprenori

Ca tânăr, ideea unui loc de muncă ce te transforma întra-un angajat obligat să respecte un program prestabilit, să răspundă în fața angajatorului, nu te încântă. Așa că, alegi să începi propria ta afacere, să dai viață propriei pasiuni, astfel încât să reușești să faci ceea ce iubești. Dar, este un drum lung și sinuos, pentru care există scurtături. Mai jos se regăsesc o colecție de 10 sfaturi pentru tineri antreprenori, care să te ajute în acest început.

 

  1. Deși în viziunea ta, aparatura pe care o vei utiliza în cadrul dezvoltării afacerii este de ultimă generație, este posibil ca bugetul să nu îți permită achiziționarea lor. Așa că, trebuie sa găsești alternative ale acestor aparate care, deși reprezintă un model mai vechi, trebuie să fie capabile de a realiza aceleași sarcini. Iar, cum marca nu caracterizează mereu calitatea reala a aparaturii, nu ar trebui ca acest aspect să te influențeze în achiziționarea aparaturii.

 

  1. Un antreprenor trebuie sa fie mai mult decât capabil să își organizeze timpul, având in vedere tumultul de sarcini ce vor veni odată cu orice început.

 

  1. Acei puțini angajați care au decis să pornească cu tine în această aventură și să te susțină, trebuie tratați ca atare. Cu alte cuvinte, trebuie să fii conștient că, singurul mod în care poți obține succesul, este dacă fiecare membru al echipei este impulsionat să își realizeze propria parte din proiect.

 

  1. Trebuie să vă pregătiți pentru luptă, ce poate deveni covârșitoare, cu organul birocratic. Astfel, deși începutul poate însemna zeci de ore de stat la coada, discuții nesfârșite cu funcționari neinteresați de proiectul tău.

 

  1. Ca începător în acest domeniu, găsirea unui mentor poate însemna cheia succesului, deoarece, o persoana care a trecut deja prin toate problemele începutului de drum, te poate ajuta să găsești mult mai ușor soluții ale acestora, reușind sa te scutească de mult timp pierdut.

 

  1. Trebuie să fii capabil de sacrificii, care vin odată cu necesitatea de a investi foarte mult timp și energie în actualul proiect, in propria ta afacere.

 

  1. Un început atât de greu, te poate face ușor să renunți. Așa că, acesta reprezintă un test al dorinței tale sincere, dacă pasiunea ta este suficient de mare să te facă să continui în realizarea proiectului tău. Așa că, cel mai important este să fii conștient ca cei care îți vor spune să renunți, să alegi varianta ușoară, nu sunt în poziția ta, nu au aceeași viziune cu a ta, iar tu ești singurul capabil de a lua o astfel de decizie.

 

  1. Este important să știi când și din ce motive să renunți la anumite colaborări sau la anumiți oameni din cadrul afacerii tale.

 

  1. Trebuie să fii conștient de faptul că, nu vei găsi persoane dispuse să investească în afacerea ta. Așa că, importanța e o organizare atentă și continuă a capitalului.

 

  1. Alege cu grijă domeniul în care vrei să profesezi. Asigură-te că deții suficiente cunoștințe pentru a-ți croi un drum în această arie de dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *