DPAP.ro Presents

10 sfaturi pentru a fi cel mai bun angajat din companie

Opt ore pe zi petrecute la birou pot deveni un adevarat chin daca nu te implici cu adevarat in munca pe care o desfasori.

Iar, daca tot decizi sa incerci o personalizare a proiectelor, ai putea sa tintesti mai sus. Cu efort si multa motivatie, ai putea deveni cel mai bun angajat al companiei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi o serie de zece sfaturi prezentate mai jos, special concepute astfel incat acestea sa te ajute in procesul laborios in care consta transformarea ta in cel mai bun angajat.

  1. Lucreaza inteligent

Incearca sa iti folosesti la maximum timpul dedicat muncii, astfel incat sa nu iti isosesti timpul cu detalii inutile ale proiectelor, in timp ce punctele principale, in special cele legate de finisarea de pe ultima suta de metri, ajung sa fie neglijate.

  1. Nu te suprasolicita

Gasirea unui echilibru intre munca si timp liber poate reprezenta, in fapt, cel mai important pas al acestui drum. Calatoria spre a deveni cel mai bun angajat nu este una de scurta durata, asa ca trebuie sa te asiguri ca vei reusi sa ajungi la finalul ei fara sa te surescitezi.

  1. Concentreaza-te pe viitor

Nu te lasa implicat in erorile profesionale pe care le-ai facut, dar asupra carora nu poti reveni pentru a le corecta. Invata cat de mult poti din acestea. principala ta prioritate sa fie nerepetarea acestora pe viitor.

  1. Gaseste un mentor

Este important ca in cadrul companiei sa gasesti alt angajat, mai experimentat, are a trecut deja prin toate experientele, greselile pe care tu le vei face, si care e dispus sa iti dea sfaturi in ceea ce priveste abordarea anumitor situatii, modul in care trebuie sau nu sa reactionezi cand esti pus in fata neprevazutului.

  1. Studiaza domeniul de activitate

Important nu este sa iti cunosti doar propria companie, trebuie sa iti extinzi sferele de cunoastere asupra intregului domeniu, astfel incat sa fii constient de noile aparitii, sa fii mereu in pas cu actualul. Fie ca e vorba de tehnologii, sau de modalitati de a aborda clientii, proiectele, o imagine de ansamblu de va ajuta in desfasurarea propriei activitati.

  1. Cunoaste-ti seful

Pentru a indeplini criteriile celui mai bun angajat, mai intai trebuie sa fii constient de acestea. Asa ca, pentru a le afla, ideal ar fi o apropiere a legaturilor cu seful, fara insa a te transforma intr-un subordonat.

  1. Recunoaste-ti esecul

In anumite cazuri, indiferent de efortul depus de tine, anumite proiecte nu vor avea efectul redus. Trebuie sa le lasi in voia trecutului, fara a incerca o continua modificare a ceva ce nu mai are rost sa fie readus in prezent.

  1. Recunoaste-ti succesul

Nu fii prea dur cu tine. In incercarea de a gasi o balanta, nu trebuie sa treci intr-o extrema negativa, astfel incat fiecare reusita sa fie disecata. Bucura-te de succes si continua sa muncesti pentru viitoare reusite.

  1. Comunicarea

Cu colegii de munca sau cu superiorii, o comunicare profesionala, fara a fi insa rece sau pasiva, poate stabili o distanta necesara de eventualele dispute ce ar putea aparea in cadrul unei companii.

  1. Nu renunta

Dupa cum am spus, aceasta calatorie nu va dora doar o luna, doua, poate insemna ani intregi de munca asidua si constanta, asa ca incearca sa iti mentii vie motivatia, chiar daca asta inseamna acceptarea pauzelor mai dese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *