DPAP.ro Presents

10 minute alocate vinerea care iti vor imbunatati de 10 ori ziua de luni

Iti poti imbunatati fiecare saptamana inainte sa inceapa.

Pentru majoritatea oamenilor, lumea arata cam asa: iti faci cafeaua, te duci la laptop, te uiti la calendar si peste mail-uri si te intrebi “ok, de ce sa ma apuc?” Te gandesti pe tot parcusul saptamani, estimezi niste timpi alocati pe diverse taskuri si iti faci o idee cum va arata intreaga saptamana.

Poate ca lunea pare o zi buna sa iti planifici saptamana, pana la urma, este inceputul de saptamana. Majoritatea companiilor au chiar si o intalnire luni dimineata pentru stabilirea prioritatilor din saptamana respectiva.

Insa, alocarea diminetilor de luni pentru planificare presupune un cost imens de oportunitate care poate fi evitat daca muti timpul alocat planificari vinerea. Aloca timp sa iti notezi prioritatile urmatoarei saptamani de vineri.

De ce?

Probabil ca deja nu iti place prea mult lunea.
Stim ca lunea are o reputatie proasta in orice tip de sondaj, este cel mai probabil cea mai placuta zi din saptamana. Cercetarile arata ca nu este nici cea mai productiva zi.

Cel mai probabil asta se intampla pentru ca lunea iti dai seama ce ai de facut, si abia marti incepi sa fii pe val cu tot ce ai de facut. Acest ritm este problematic. Vinerea esti deja obosit, relaxat si astepti weekendul. Daca nu reusesti sa maximizezi lunea, ramai cu 3 zile productive de munca.

Probabil ca deja nu iti maximizezi vinerea.

Sincer, cata munca relevanta reusesti sa realizezi vinerea? Daca tot nu beneficiezi de o zi productiva, poti folosi acel timp pentru alte task-uri, precum planificarea saptamanii ce urmeaza. Ca bonus, vinerea esti mai conectat la munca si stii ce urmeaza sa faci decat dupa un weekend in care te-ai relaxati si ti-ai scos din minte problemele de la birou.

Daca iti faci planificarea de vineri, luni iti poti folosi toata energia pentru munca. Asta poate avea un impact semnificativ in cate lucruri vei reusi sa faci.

 

Iti va imbunatati si weekend-urile.

Planificarea nu trebuie sa fie doar pentru munca. Poti aloca putin timp pentru weekend. Ce vrei sa faci in weekend? Unde te poti duce? Cu cine? Ce veti face acolo? Foarte putin timp alocat iti va reduce substantial posibilitatea de a nu face nimic tot weekendul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *