DPAP.ro Presents

POST-IT: Metoda de dezlipire care îți va ușura munca

Te-ai întrebat vreodată de ce un post-it se dezlipește și cade imediat ce l-ai luat din pachet?

 

Te-ai enervat și te-ai chinuit să îl pui unde dorești, sau ai luat o nouă foaie, în speranța că următoarea va rezista mai bine? A venit momentul să afli care este metoda corectă prin care să folosești un post-it.

Noi am aflat care este cea mai bună metodă de a dezlipi un post-it. Într-un articol publicat de Martin Schapendouk aflăm că felul în care dezlipim hârtia duce la proasta lipire a acesteia pe orice suprafață.

De ce? Pentru că în momentul în care apucăm hârtia de un capăt și tragem de sus în ea, partea care are adeziv pe ea se îndoaie și se ondulează. Deși adezivul este unul calitativ, forma hârtiei nu mai revine la forma inițială. Consecința acestui proces este vizibilă în rezultatul final. Deoarece contactul dintre adeziv și suprafață este unul parțial, hârtia rămâne lipită pentru o perioadă scurtă de timp, după care pică.

 

Post-it Gresit

 

Care este metoda potrivită pentru a dezlipi hârtia?

Întoarceți pachetul de post-it în așa fel încât partea adezivă să fie în stânga sau în dreapta, iar apoi apucați hârtia și trageți în sus. Direcția în care trageți este aceeași, însă este schimbat felul inițial în care este poziționată hârtia. Efectul? Partea adezivă va rămâne dreaptă și se va lipi pe toată lungimea ei de orice suprafață.

post-it corect

 

 

post-it corect 2

Postăm săptămânal un articol care informeze cu cele mai potrivite medode de folosire a produselor pentru birou sau cu informații generale despre ele. Cum se dezlipește hârtia unui post-it este doar un exemplu. Revino pe blogul nostru pentru alte articole asemănătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *